Pályázaton keres főszerkesztőt a bulvárlap

2003.07.03. 11:24
Nyilvános pályázatot írt ki a Színes Mai Lap főszerkesztői posztjára a tulajdonos Híd Rádió (HR) Rt. - közölte a társaság vezérigazgatója az MTI érdeklődésére.
A tisztségért versenybe szállóktól felsőfokú végzettséget, 3-5 éves rovatvezetői, szerkesztői tapasztalatot, vezetői gyakorlatot, kreativitást, kiemelkedő kommunikációs és kapcsolatteremtő képességet várnak - mondta L. Kelemen Gábor.

A kiírás szerint követelmény az is, hogy stressztűrő, jó konfliktuskezelő és koordinációra alkalmas személy nyerje el a posztot. "A bulvársajtóban szerzett tapasztalat és az angolnyelv-tudás előnyt jelent" - mondta a vezérigazgató.

L. Kelemen Gábor nem indul

L. Kelemen Gábor, aki június 25-től a Színes Mai Lap főszerkesztői teendőit is ellátja, hozzátette: a pályázat kiírásával azt szeretnék elérni, hogy széles körből választhassák ki az új vezetőt.

"Így akár olyan ember is a lap élére kerülhet, aki új szempontokkal, elemekkel gazdagíthatja az orgánumot" - fogalmazott.

Mint mondta, ő maga nem indul a posztért. A tisztséget hosszabb ideig betöltő Riskó Géza távozása utáni ideiglenes megoldásként jegyzi ő a lapot az új főszerkesztő kinevezéséig.

A főszerkesztőé a Magyar Nemzet
A görög üzlettársak kiszállása után Liszkay Gábor főszerkesztő maradt a Magyar Nemzetet kiadó cég egyedüli tulajdonosa. Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője kizárólagos tulajdonosa lett a napilapot kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek - írja legfrissebb számában a HVG. A kft-ből kiszállt ugyanis a két görög üzletember által jegyzett, ám Magyarországon Liszkay által képviselt delaware-i A.A.B. Marketing Services Llc., így a főszerkesztő maradt az egyedüli tulajdonos. A lapot kiadó kft. egyébként 4,1 milliárd forint árbevétel és százmilliós üzemi veszteség mellett 5,9 millió forint nyereséggel gazdálkodott 2001-ben.