Felmondott a Manager Magazin szerkesztősége

2007.06.04. 15:41
A díjakkal elismert szerkesztőség létszámát drasztikusan csökkentette volna a kiadó. A lapba a Világgazdaság újságírói írnak majd, a menedzserek szemszögéből.

Felmondott a Manager Magazin teljes szerkesztősége. A Vajda Éva és Mong Attila tényfeltáró újságírók nevével fémjelzett nyolcfős stáb azután állt fel, hogy a lapot kiadó Axel Springer magasnak ítélte meg a lap költségeit, és úgy döntött, jelentősen csökkenti az újságírók számát.

A kiadó ugyanakkor a stratégiai elképzelések különbségével magyarázta a leépítést.

Értesüléseink szerint az Axel-Springer azt szerette volna, ha az újságban több olyan cikk jelenik meg, amelyeket a cég portfoliójának más, magyar és német lapjaiból vesznek át.

A Világgazdaság beszáll

A lap ideiglenes főszerkesztője a Világgazdaság főszerkesztője, Kocsi Ilona lesz. A VG jelenlegi főszerkesztője elmondta, hogy az ő szerkesztésében jelenik meg az összevont, július-augusztusi szám. Előfordulhat ugyanakkor, hogy az új főszerkesztő megválasztásáig tovább is viszi a magazint.

A Manager magazin a német számból fordított cikkek mellett a Világgazdaság újságírói által írt anyagokra épül majd. Kocsi Ilona elmondta, hogy nem egyszerű átvételről van szó. A VG újságírói saját lapjukban híreket írnak, a Manager magazinba pedig megírják a téma "részletes, emberi oldalát".

A tervek szerint a lap szolgáltatási oldala erősödik majd, és olyan cikkeket írnak, amelyek a menedzserek szemszögéből ismertetik a témát.

A magyarul öt éve jelentkező Manager Magazint két éve vette át a Mong Attila vezette csapat. Mong a hangsúlyt a tényfeltáró írásokra, a saját anyagok gyártására helyezte, így a lap újságírói két Minőségi Újságírásért díjat kaptak, Vajda Éva pedig elnyerte a legjobb tényfeltáró cikkekért járó Göbölyös Soma-díjat.