Erősebb a Megasztár 2 mezőnye

2004.10.18. 13:33
A Tv2 bejelentette, hogy a Megasztár még több éven át a műsorstruktúra része lesz. Kereszty Gábor, a csatorna programigazgatója szerint nem kizárt, hogy a tehetségkutató műsor hamarosan többek között Dániában és Svédországban is elindul.
Szerdán kezdődik a Tv2 tehetségkutató műsorának második szériája, a Megasztár2. A műsor sajtótájékoztatóján Sváby András elmondta, hogy a kezdeti szkepticizmus ellenére a Megasztár Magyarország egyik legsikeresebb műsora lett, ami igazi sztárokat, tehetségeket adott az országnak.

Megasztár Európában

Kereszty Gábor, a Tv2 vezérigazgatója pedig hozzátette, hogy a Megasztár mint műsorfolyam még minden bizonnyal hosszú évekig marad a képernyőn, és a show még sokáig keresi majd a tehetségeket az országban. Kereszthy kijelentette, hogy a Tv2 működése legsikeresebb évét fogja zárni, és ebben nagy szerepe van a tehetségkutató műsor első és második szériájának is.

Kereszty Gábor az Index kérdésére elmondta, hogy a Megasztárt bemutatták az SBS-cégcsoport több csatornájának, és jó esély van arra, hogy a Megasztár nemsokára Svédországban, Dániában, Norvégiában, Belgiumban és Hollandiában is elinduljon. "Egyszer talán lesz nemzetközi Megasztár, ahol a magyar nyertesek Európa más Megasztár-döntőseivel mérhetik majd össze magukat" - tette hozzá Kereszty.

"A licenc eladásának alapfelvétele, hogy kész legyen a műsor pontos, részletes szabálykönyve, de a második folyam munkálatai miatt, még csak most dolgozunk ezen"- jegyezte meg Sváby András, a műsor producere.

Négyezer vállalkozó kedvű

A Megasztár 2-re négyezer ember jelentkezett, de a meghallgatáson csak kétezer jelentkezőt hallgatott meg a zsűri. Az elődöntők a Tv2 stúdiójában lesznek majd, de azt még nem lehet tudni, hogy a döntőket a Millenáris Park stúdiójában, vagy más helyszíneken veszik-e majd fel. A produkció már több hete nyolcvan fős stábbal dolgozik, nyolc kamera vette a válogatáson történteket, közel két hét stúdiómunka és adásonként két hét montírozás után kerül a képernyőre a kétezer jelentkező első bemutatkozása.

Megváltozik a zsűri szerepköre. A nézők, nem egy, hanem 2 kieső játékost nevezhetnek meg, akikből a zsűri az egyik játékost visszahívja a versenybe, ezzel fokozva a feszültséget a zsűrin belül és a játékosok között.

A zsűri véleménye szerint a most beválasztottak még az első Megasztár gárdájánál is tehetségesebbek, minden bizonnyal többen meg fogjál ákkni a helyük a popszakmában.

A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Oláh Ibolyának, a Megasztár második helyezettjének lemeze egy hét alatt aranylemez lett, azaz több mint tízezer darabot adtak el belőle.