Megasztár - tehetségkutató műsor a TV2-n

2003.11.06. 13:36
November 11-én indítja útnak a TV2 új tehetségkutató műsorát, a Megasztárt. A 21. századi Ki mit tud?-ként jellemzett produkcióban énekeseket mutatnak be, akiknek teljesítményét a nézők értékelhetik.
#alt#
Új zenei tehetségkutató műsort indít a TV2 november 11-én. A Megasztárban ötven önjelölt popénekes mutatkozhat be; a többfordulós játék legvégén - SMS-szavazatok formájában - a nézők választhatják ki a továbbjutókat a legjobb tíz közül. Az első adásokban a legesélytelenebbek fellépése is látható lesz.

A Megasztár előzetes válogatása során az öttagú zsűri mintegy ezer jelentkezőt hallgatott meg, közülük választották ki azt az ötvenet, akiket már a tévénézők értékelhetnek. Ők jövőre már összeköltöznek egy házba, ezért Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója azt mondta, a Megasztár egyfajta valóságshow-ként is felfogható, noha a ház ezúttal nem lesz bekamerázva. Kereszty a Megasztár jelentőségét a Big Brotheréhez hasonlította.

#alt#
A zsűri öt tagja Spitzer "Soma" Gyöngyi, Presser Gábor, Pierrot, Bakáts Tibor Settenkedő és a United frontembere, Pély Barnabás. A saját fejlesztésű műsort az Interaktív Kft. készíti, producere Radnai Péter. A műsorvezető Till Attila lesz.

Esély a magyar zenének

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Megasztár segíteni kíván abban, hogy a magyar popzene identitást találjon magának. Soma úgy fogalmazott: eleget majmoltuk már a "számunkra idegen irányzatokat", ezért itt az ideje, hogy eredeti hangok is szót kapjanak. Sváby András arra kérte az újságírókat, ne használják a sztárcsinálás kifejezést, a Megasztár ugyanis - mint mondta - nem megcsinálni akarja a jövő énekeseit, hanem felfedezni.

Az Indexet az RTL Klub sajtóosztálya úgy tájékoztatta, hogy a konkurens csatorna idén nem tervez hasonló műsort. Emlékezetes, hogy 2002-ben a TV2 a Popsztárok, míg az RTL Klub az Üstökös című műsorban keresett piacképes popegyütteseket.