A Megasztár elárasztja Európát?

2004.04.04. 13:41
A két döntős Stinggel koncertezik majd, miközben már több európai csatorna érdeklődik a műsor licence iránt. A Tv2 szerint egy Megasztár EB-döntő sem kizárt.
"Hétfőtől lehet jelentkezni a Megasztár második szériájának válogatására, de azt még egyelőre nem tudjuk, hogy ősszel, vagy már augusztus végén képernyőre tűzzük-e a tehetségkutató műsor új részeit" - mondta el kérdésünkre Kereszty Gábor, a Tv2 vezérigazgatója a Megasztár döntő után rendezett sajtótájékoztatón.

Az új széria ötlete azonban még annyira friss, hogy a csatorna vezetése nem döntötte el, hogy megtartja-e a régi műsorvezetőket és a jól bevált zsűrit, vagy új arcokat keres erre a feladatra.

Nem hagyjuk el őket

Tekintse meg a képeinket.
Kereszty Gábor kérdésünkre elmondta, hogy a csatorna még hosszú ideig számít a Megasztár tizenkét döntősére, mindenképpen kiadnak még egy válogatás albumot a műsor legjobb dalaiból, sőt DVD-n is megjelenik majd a Megasztár első sorozata.

"Kiemelt figyelmet fordítunk a tizenkét énekesre, nem engedjük, hogy úgy érezzék, hogy elfelejtik őket, mihelyt véget ér a televíziós műsor. A csatorna számos műsorában feltűnnek majd, koncerteket szervezünk számukra, és egy külön stáb egyengeti a karrierjük" - mondta el Kereszty, aki hozzátette: "A Tv2 pszichológust is biztosít a Megasztár szereplőinek, hogy feldolgozhassák a hirtelen jött népszerűség terheit.

A Megasztár tizenkét döntősének első albumaira elővásárlási joga van a műsor hanganyagát is kiadó Sony Musicnak, így elképzelhető, hogy mindegyiküknek lesz saját lemeze. Ha valaki azonban nem kell a lemezkiadónak, akkor szerződése értelmében elmehet akár egy konkurens céghez is.

A műsor két döntőse számos koncertet ad majd a közeljövőben, sőt fellépnek majd az ingyenes budapesti Sting koncerten is.

Álmok és tervek

Kereszty Gábor a csatorna távlati tervi közt megemlítette, hogy esetleg különálló műsort is készítenének a tizenként döntős közreműködésével, illetve megerősítette az Index információit, miszerint külföldről már érdeklődtek a saját fejlesztésű Megasztár licence iránt.

"Szlovéniából kerestek meg minket, így lehet, hogy nemsokára ott is lesz Megasztár - nyilatkozta Kereszty, aki megemlítette, hogy Tv2-t birtokló SBS számos európai csatornája is érdeklődött már a tehetségkutató műsor iránt.

"Ha több országban is lesz hasonló műsor, akkor nem kizárt, hogy a Megasztárnak egyszer európai döntője is lesz" -tette hozzá a Tv2 vezérigazgatója.