Megint lesz Megasztár, csak másmilyen

2008.05.30. 16:34
Sőt a pletykák szerint visszatér a Big Brother is. Pedig arról van szó, hogy ősztől jön a Nagy Testvér és a Megasztár zabigyereke, a Star Academy. Kukkolás és tehetségkutatás egy műsorban.

A Bors információi szerint most már biztos, hogy újra lesz Megasztár szeptembertől a Tv2-n. Pontosabban a Megasztárhoz nagyban hasonlító műsort, a Star Academyt tűzi majd műsorra a csatorna. A Star Academyben is énekeseket keresnek, itt is a zsűri és a nézők együttes szavazatain múlik majd az eredmény, és a fődíj itt is egy lemezszerződés lesz, a Star Academyben azonban a játékosok életét is figyelemmel lehet kísérni, hiszen egy villában, folyamatosan pásztázó kamerák közt készülnek föl a versenyre. (A Megasztárban is összeköltöztek a jelöltek, de csak egy rövid összefoglalót sugároztak hetente a lakásban folyó életről).

A Star Academy a Big Brothert is jegyző Endemol spanyol leányvállalatának fejlesztése, az első sorozat Spanyolországban került adásba 2001-ben, de már abban az évben elkezdődött a francia verzió is. Azóta a Star Adacemy helyi mutációit több mint ötven országban tűzték műsorra, így például nagy sikerrel ment Kanadában, Portugáliában, és öt évadot ért meg a pánarab verzió is (Az arab országok lelkesedését jól jelzi, hogy Tunéziában tavaly a versenyzők szabadtéri koncertjén annyian voltak, hogy hét embert halálra taposott a tömeg).

Nem minden országban volt azonban egyértelmű siker a formátum, az Egyesült Államokban például 2006-ban az évad közepén levették a műsorról a Making a Music Star címen futó show-t.

Nem lesz Big Brother

A Bors másik információja, hogy szeptembertől műsorra tűzi a Tv2 a Big Brothert is, valószínűleg egy félreértésen alapul. Nem valószínű ugyanis, hogy két ilyen nagy költségvetésű valóságshow-t egy időben sugározna a csatorna, sőt igazából nem is fér el két, naponta jelentkező valóságshow a főműsoridőben.

A Star Academyt egyébként az Endemol spanyol leányvállalata bevallottan a Big Brother továbbfejlesztett verziójának szánta. A Tv2 még a Big Brother elindításakor három részre szóló szerződést kötött a formátumgyártó céggel, a harmadik széria azonban soha nem került adásba. A most érkező Star Academyvel valószínűleg a Big Brother 3-at váltja ki a Tv2.