Janet Jackson miatt késik az Oscar

2004.02.04. 15:01
Janet Jackson és Justin Timberlake botránya miatt az ABC azon gondolkodik, hogy öt másodperces késleltetéssel közvetíti az Oscar-ceremóniát.
Janet Jackson és Justin Timberlake botránya miatt a nagy amerikai tévétársaságok ezentúl késleltetve közvetítik az élő eseményeket. A Janet mellét egyenes adásban bemutató CBS tévécsatorna bejelentette, hogy a hétvégén speciális technikával közvetíti a Grammy zenei díjak gáláját.

Tekintse meg képeinket!
Eddig a Grammy-gálákat öt másodperccel késleltetve sugározták, de a csatorna technikusai csak a hangsávba be tudtak avatkozni, így például kisípolhatták, ha valaki például káromkodni kezdett. Most azonban a társaság olyan eljárást fog alkalmazni, amellyel a képeket is szűrni lehet.

A konkurens ABC televíziós csatorna a Janet Jackson botrány után azon gondolkodik, hogy fennállása óta először késéssel közvetíti az Oscar-ceremóniát, hogy így szűrje ki a nem képernyőre való jeleneteket.

Az ABC már felvetette a Filmakadémiának, hogy az Oscar-gálát öt másodperces csúszással közvetítené. A javaslatra a Filmakadémia szóvivője elmondta, hogy nem kívánnak változtatni a díjátadó gála eddigi menetén, de nekik tulajdonképpen mindegy.

Az ABC szóvivője szerint azonban nem Janet Jackson mellshowja miatt határoztak a közvetítés késleltetése mellett, hiszen ezt megelőzően keresték meg kérdésükkel a Filmakadémiát.