A Viasat3 közvetíti Merlini kilövését

2005.08.23. 13:04
Szeptember elsején egy órára kapcsolják majd a rakéta-kilövőállást a Hajógyári-szigeten.

Megállapodás született a Viasat3 és David Merlini szabadulóművész között, ezért szeptember 1-én este nyolc órától a Viasat3 élőben sugározza David Merlini "A visszaszámlálás megkezdődött" című produkcióját.

A nagyok nem kérik

Az illuzionistával az RTL Klub a múlthéten bontotta fel a szerződést. A csatorna hivatalos álláspontja szerint azért nem vállalta a műsor közvetítését, mert a Merlini sajtóközleménye szerint 6300 kilogrammos Föld-Föld rakéta valójában papírból és deszkákból készült, fúvókája pedig egy virágcserépből, emellett az illuzionistának engedélye sem volt a balesetveszélyes rakéta fellövésére.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az Indexnek nyilatkozva a múlt héten megemlítette, hogy a közvetítés igen sokba került volna, és a bizonytalan előjelek láttán a csatorna vezetése komoly pénzügyi kockázatnak ítélte Merlini mutatványának sugárzását, emellett, hogy az esetleg hiteltelen produkció szégyene a csatornára is rossz fényt vetett volna. Másnap a Tv2 vezetése is jelezte, hogy nem kérnek Merliniből, és nem merült fel, hogy szabadulóművészek mutatványait tűzzék műsorukra.

Mindkét fél

Merlini mutatványában egy ballisztikus rakétára szerelt kapszulából fog majd kiszabadulni, még mielőtt a rakétát automatikus vezérléssel fellövik. Amennyiben a visszaszámlálás ideje alatt véletlenül mégsem sikerül kitörnie, ejtőernyő segítségével térhet vissza a földre. A kísérlet helyszíne a Hajógyári sziget lesz, ahol egy erre a célra kialakított kilövőbázist építenek.

"A közvetítés körülbelül egy órás lesz" - nyilatkozta az Indexnek David Merlini, aki örül, hogy az RTL Klub által ajánlott szerződéssel ellentétben a Viasat3-mal mindkét fél számára kedvező szerződést tudott kötni.

Információink szerint a Viasat3 hét kamerával jelentkezik majd élőben a Hajógyári szigetről, hogy a tévé előtt ülők az illúzió egyetlen fontos történéséről se maradjanak le.