Új filmcsatorna indul

2006.04.07. 00:52
A Terminátort vagy a James Bond-filmeket is jegyző MGM filmstúdió csatornája magyarul sugároz majd, és valószínűleg még csak nem is kell külön előfizetni rá.

az ordító oroszlánt lógójába tuszkoló Metro-Goldwyn-Mayer amerikai filmstúdió archívumára alapozza majd műsorát. Az MGM Channel a Goldwyn-Mayer Studios Inc és a UPC Magyarországot is tulajdonló Liberty Media közös vállalkozása, így az biztos, hogy a prémiumadó ősztől mindenképpen bekerül majd a UPC kábelhálózatának kínálatába.

A csatorna a filmstúdió négyezer filmből álló archívumára alapozza majd a műsorát, emellett válogat a cég tulajdonában lévő 10 400 epizódnyi tévésorozat és showműsor közül is. Az 1924-ben alapított MGM többek között a Rocky, a Terminátor, a Szakasz, a Dr. Szöszi, a Halj meg máskor, a Jó, a Rossz és a Csúf, a Valaki forrón szereti vagy az Annie Hall gyártója, és a filmstúdió készítette például a Csillagkapu című scifi-sorozatot is.

Az MGM Channel magyarul sugároz majd mind kábelen, mind műholdon keresztül. Információink szerint szeptembertől az év végig ingyen lehet majd fogni az adót, de 2007-től sem kell majd valószínűleg külön előfizetni a csatornára, hanem a bővebb választékot kínáló, drágább előfizetői csomagok része lesz majd.

Újra ordít

Az MGM Channel jelenleg a világ száztíz országában (az Egyesült Államokban, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában) fogható, Csehország, Szlovákia és Magyarország után pedig várhatóan jövőre tovább terjeszkedik majd Közép-Európában, és megjelenik majd Szlovéniában és Romániában is.

Az MGM rendelkezik a világ legnagyobb filmes archívumával, az ennek ellenére pár éve a stúdiónak még közel 2 milliárd dolláros adóssága volt. A stúdiót nehéz helyzetéből a Sony America húzta ki, amely jelenleg a cég 20 százalékos résztulajdonosa is. Az MGM forgatja jelenleg az új James Bond-filmet (Casino Royal), és a közelmúltban olyan alkotásokat készített mint a Rózsaszín Párduc, a Hideg csontok vagy éppen a Hotel Ruanda.