Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

ORTT: nem japángyűlölő a Micukó

2003.06.05. 15:22
Elutasította az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága Balsai István MDF-es képviselő beadványát, amelyben a honatya a tv2 elmarasztalását kérte a Micukó című műsor miatt.
Sem szándékában, sem eredményében nem alkalmas a Micukó arra, hogy a magyar társadalomban negatív előítéleteket alakítsion ki a japánokkal, a japán kultúrával szemben - áll az ORTT Panasztbizottságának közleményében. A testület Balsai István MDF-es országggyűlési képvise4lő beadványára reagált. Balsai azt kérte az ORTT-től, marasztalja el a tv2-t Stahl Judit Micukó címmel sugárzott álinterjúsorozata miatt, amelyben a műsorvezető jaopánnak maszkírozva a bolondját járatja ismert magyar közszereplőkkel.

A bizottság álláspontja szerint Stahl műsora csupán igyekszik szokatlan helyzetbe hozni az interjúalanyokat, amihez valóban sztereotip elemeket használ, s ezek "egyedileg és esetleg" sérthetik egyesek személyes érzékenységét.

A Micukó - a tv2 egyéb saját gyártású műsoraihoz hasonlóan - szünetel a nyáron, őszi újraindításáról még nincsen végleges döntés. Az álinterjúsorozat a csatorna tavasszal bemutatott újdonságai között viszonylag jól szerepelt, nézettsége több alkalommal meghaladta az egymilliót.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.