Mártírhalált halt a dzsihádista Miki egér

2007.07.02. 15:19
Egy izraeli ügynök halálra verte a palesztin tévé gyerekműsorában a Miki egér-szerű figurát. A csatorna így oldotta meg a műsor megszüntetését.

A Hamasz által irányított al-Aksza televízió adásában a Miki egérre feltűnően hasonlító, Farfúr nevű rágcsálót egy izraeli ügynöknek öltözött színész verte halálra. Az izraeliek régóta tiltakoztak a műsor ellen, de annak megszüntetését eddig nem tudták elérni. A műsor radikális hangvételét egyébként korábban mind a Hamasz, mind a Fatah túlzásnak tartotta. Az iszlamista fekete-fehér rágcsáló hétről hétre arra ösztönözte a gyerekeket, hogy harcoljanak Izrael ellen.

"Farfúr mártírhalált halt, miközben országát védte" - mondta Sara, a fiatal bemondó azután, hogy Farfúrt egy izraeli ügynök halálra verte a műsorban. A műsorvezető még hozzátette: "Farfúrt a gyerekgyilkosok ölték meg."

Az utolsó részben nagyapja Farfúrra bízza annak az ingatlannak a papírjait és kulcsait, mely a családé volt, mielőtt Izrael önálló állammá vált, és a palesztinok elmenekültek a területről, vagy elüldözték őket. Az óriásegértől ezután izraeliek próbálják megszerezni a papírokat, de mikor nem adja át őket, agyonverik.

A csatorna menedzsere, Hazem al-Saravi szerint a műsornak oktatási céljai vannak, ezért valahogy folytatni fogják.