Ellen-Naplót indít M. Kiss Csaba?

2007.01.12. 15:06
Új közéleti riportmagazint indít pár héten belül a közszolgálati televízió. A műsorvezető a Naplótól nemrégiben átcsábított, jelenleg csak a Kékfényben szereplő riporter lesz.

Új közéleti riportműsort indít február elején a közszolgálati televízió. A Hírszerző értesülései szerint a magazin a Tv2 Napló című riportműsorától nemrégiben átcsábított M. Kiss Csaba vezeti majd, bár ezt az információt a közszolgálati televízió illetékesei sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták.

Kert Attila, az MTV hírigazgatója azonban az Index kérdésére határozottan cáfolta a Hírszerző azon értesüléseit, hogy a csatorna a Tv2, évek óta a nézettségi lista elején tanyázó Naplójának akarna konkurenciát állítani.

"Az MTV új közéleti riportmagazinja nem akar foglalkozni sem bulvártémákkal, sem politikával, mi társadalmi kérdéseket fogunk feszegetni, illetve a politikai döntések mindannyiunkra gyakorolt hatását akarjuk bemutatni" - mondta el Kert Attila, aki hangsúlyozta, hogy a közszolgálati csatorna új riportműsorát semmiképpen nem a vasárnapi főműsoridőben, tehát nem a Naplóval egy időben fogják műsorra tűzni.

Az új műsor információink szerint Szempont néven fog futni az m1 műsorán, hetente, körülbelül negyven percben. A közéleti riportmagazin többek közt gyakran foglalkozna a megszorító intézkedések, illetve a reformok hatásaival, például a vasúthálózat átalakításának vagy éppen a felsőoktatási tandíj bevezetésének következményeivel.

Unja már a Kékfényt

A Hírszerző értesülései szerint M. Kiss Csaba egyszerűen unja a kékfény műsorvezetői szerepét, ezért állt elő az új riportműsor tervével.

"Dehogy unom a Kékfényt, sőt most kezdem igazán élvezni" - nyilatkozta az Indexnek M. Kiss Csaba, aki egyébként júniusban érkezett a közszolgálati televízióhoz a Tv2-nek a Naplót is gyártó Interaktívtól, éppen akkor, amikor több riporter, így például D. Bányász Gergő, Luigits Tamás és Olajos Gergő is az MTV-hez igazolt a Tv2 hírműsorából, a Tényekből.

A Tv2 riportereit akkor Kert Attila, az MTV hírigazgatója csábította át a közszolgálati csatornához. Kert 1997-től 2005 végéig a Tv2-nél dolgozott, befolyása a csatornánál Bárdos András érkezése után kezdett meggyengülni. A Tényekből átcsábított munkatársak azóta az MTV hírműsorainak legtöbbet szereplő riporterei, többek közt a választási műsorokban vagy az őszi zavargások tudósításaiban is jelentős szerepet vállaltak.