Kevesebb csöcs, több cici

2006.10.03. 12:44
A műsor, amiben túldizájnolt metroszexuálisok válogatnak sovány lányokat. A Topmodell leszek nőknek szól, de azért férfiak is kukkolhatnak.

Sajnos itt, a legelején el kell mondanom, hogy a Topmodell leszek nem azokról a nőkről szól, akik spárgatangában (vagy anélkül), szétvetett lábbal hevernek valamelyik férfilap belső, duplaoldalas poszterén, és így kifejezetten alkalmasak arra, hogy kamionfülkék hátsó falára, öltözőszekrények ajtajára vagy szerelőműhelyek zsíros ablakaira nyálazzák őket. Itt nem dudák és seggek vannak, hanem cicik é popsik, meg juj, én annyira topmodell akarok leni, hogy még affektálni is megtanulok, és egyébként is haute couture, bármit is jelentsen ez.


A Viasat3 eddig is szinte csak a nőkre gondolt, mert mégis kit érdekelne az a Szex és New York, amiből még a szekrény mögött kefélést is kivágják, és szemérmesen elkap a kamera, ha kivillanna egy női köldök.

Ugyanilyen a Topmodell leszek magyar verziója is, itt a férfi nézőknek csak lopott pillanatai lehetnek, vagy megtanulják előhozni énjük feminin felét. Ez egy női műsor, na, talán ezért is meglepően sok az egy műsorpercre jutó lassítva sminkelés, nem is beszélve a túlburjánzó homoszexuális audiokommentárokról.

Az amerikai licenc szinte tökéletes megvalósulásával van dolgunk, minden pontról pontra olyan, mint az eredetiben, ami arra utal, hogy még a zsűri tagok heteroszexuális-homoszexuális beállítottságának arányát is szigorúan szabályozza a szerződés.

Egyedül a háziasszony, Vámosi Viktória nem elég karakteres az első rész alapján, de a zsűri tényleg pont olyan, amilyennek egy modellversenyen lennie kell: egy rakás exhibicionista, túldizájnolt idióta, akiket első körben vinne el egy világégés, hiszen életképtelenek körömreszelő és tonizáló arcpakolás nélkül. Ja és még ott van a Cosmopolitan főszerkesztője, aki egyértelműen csak a szponzori szerződés miatt szerepelhet a műsorban, mert olyan lassan és kimérten beszél, mintha nem is női trendmagazint szerkesztene, hanem idősödő könyvelőknek szóló szakfolyóiratot.

Nincs ezzel a műsorral sok baj, kivéve persze, hogy egyelőre sehol sincs a háziasszony, a magyar Tyra Banks, de már az eredetit sem szerettem, mert valahogy nem köt le a letörő cipősarkak tragédiája, meg amikor tizenkét kisminkelt lány sír, hogy inkább lennének vájárok, mint, hogy Armani-ruhákban álldogáljanak egész nap.

Persze azért a női célcsoport jelentős részének bejön ez, ha másért nem, mert este, munka után röhöghet egy jóízűt kárörvendően, hogy nézd, azt hitte szupermodell lesz, most meg mehet vissza marketingasszisztensnek. A férfiak pedig azért tartsanak ki, lesz itt bikinis fotózás, és addigra a szereplők melleit is profin felpolcolják majd.