Janet Jacksonért vetkőzött Alanis Morisette

2004.04.05. 23:55
Az Egyesült Államok majdnem összeomlott amikor az amerikaifutball-döntőn Justin Timberlake lerántotta Janet Jackson melltartóját. Alanis Morisette a kanadai Juno-díj átadóján dobta le köpenyét, hogy a cenzúra ellen tiltakozzon.
Kanadában nem félnek a melltől
Alanis Morissette levetkőzött, hogy tréfát űzzön Janet Jackson mellmutogatós botrányából hétfőn a kanadai zenei díjak átadó estjén Edmontonban.

A műsort vezető Morrisette hálóköpenyben lépett a Juno Awards színpadára, majd ledobta azt, felfedve rajzfilmszerű műmellbimbóval és fanszőrzettel kiegészített bőrszínű testhezálló dresszét.

A cenzúra ellen tiltakozott

Morissette közölte, hogy alakításának célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az Egyesült Államokban tomboló cenzúrára.

Olyan országban élünk, ahol még mindig azt gondolják, hog az emberi test szép és nem félünk egy női melltől - mondta a népszerű kanadai popzenész. Büszke vagyok, hogy itt állhatok és megtehetem ezt - közölte Morissette a közönség üdvrivalgása közepette.

Olyan korszakban vannak, amikor nagyon félnek, rengeteg a félelem fogalmazott Morissette, miután amerikai rádióállomásokat gyalázott, amiért egyik dalából kivették a "seggfej" szót.