MTV: kellenek a sztárok

2004.02.05. 16:59
Kampányszerűen nem csábítja át a köztévé a kerekedelmi csatornák arcait, de szüksége van a sztárokra, nyilatkozta az intézmény ügyvezetője.
Saját arcok, emblematikus képernyős személyiségek kinevelését tartja lényegesnek Pinke György, a Magyar Televízió (MTV) ügyvezetője.

Az én elképzelésem, hogy a Magyar Televíziónak saját arcokkal kell megjelennie, mondta, emlékeztetve arra, hogy például Vágó István is - akinek a köztelevízióhoz szerződtetéséről a napokban jelentek meg sajtóinformációk - az MTV-nél kezdte pályáját.

Kampányszerűen nem

A kereskedelmi televízióktól kampányszerűen nem szándékozunk elszerződtetni embereket, s ezt nem is tehetnénk meg, vélekedett arról, hogy a saját nevelést tartják-e fontosabbnak, vagy folytatódik az utóbbi másfél év sorozata, amikor kereskedelmi csatornákból ismert arcokat szerződtetett az MTV.

Ez nem egy olyan szakma, amit egyik percről a másikra meg lehet tanulni: a legnagyobb tehetségnek is kell egy kis felfutási idő, fogalmazott. Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezik-e rendszeressé tenni a Riporter kerestetik című vetélkedőt, s úgy vélte, hogy két-három évente lehet rendezni ilyen műsort.