Baló Egyiptomban lett a köztévé választási irodájának vezetője

2006.02.10. 09:00
Az MTV Friderikusz Sándor és Hajdú Péter után újabb embert veszített szerdán, távozott Simon András, a műsorokért felelős alelnök és a köztévé választási irodájának vezetője. De a híresztelések szerint inog az MTV gazdasági igazgatójának széke is.

Az MTV csütörtöki közleménye szerint a köztévé választási irodájának vezetője Baló György lett, de ő ezen a héten Egyiptomban tartózkodik. Az alelnöki posztot egyelőre nem töltötték be, a műsorokért a két csatorna igazgatója, Pusztay András és Kósa-Somogyi György felel.

Zuhan az MTV nézettsége

Mivel a köztévé és Simon András megállapodott arról, hogy nem beszélnek a közös megegyezéssel felbontott szerződés okairól, továbbra sem tudni, hogy Simonnak miért kellett ilyen hirtelen távoznia. A Népszabadság tudomása szerint közte és Rudi Zoltán elnök között személyes konfliktusok voltak.

Tény ugyanakkor, hogy Simon Andrásnak nem sikerült feltámasztania a köztévét. Az MTV elvesztette legnézettebb műsorát, a Névshowr-t és távozott a legnépszerűbb közéleti műsor vezetője, Friderikusz Sándor is. A szórakoztató műsor pótlására indított Krém feleakkora nézettséget produkál, és szintén zuhant A szólás szabadságának a nézettsége is.

A hírek szerint nem harmonikus Rudi Zoltán MTV-elnök és a gazdasági ügyeket vivő Takács Imre viszonya sem. Rudi csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva tagadta a Népszabadság értesülését, miszerint Takács a közelmúltban beadta a felmondását. A gazdasági igazgató nem nem nyilatkozik a sajtónak, de várható távozásáról ír a Népszava és a Magyar Nemzet is.

Friderikusz túllépne a provinciális gyakorlaton

A Névshowr és Friderikusz Sándor is az ATV-n folytatja. Friderikusz naponta, esténként jelentkező műsora február 20-ától indul. A műsorvezető a napilapnak elmondta: leginkább a provinciális szemléletű hazai televíziós gyakorlaton igyekeznek túllépni. "Nem fog különösebben érdekelni bennünket, ha Orbán Viktor az egyik nap bal kézzel vakarja meg jobb orrnyergét, s erre azonnal reflektál az MSZP-szóvivő" - közölte Friderikusz.

A műsor riportfilmekből és stúdióinterjúkból fog állni. Egy-egy témát 2-6 perces, a témát értelmező, a kronológiát is ismertető riportfilm fog felvezetni, majd a stúdióban Friderikusz Sándor a téma érintettjeivel élőben folytatja. A műsorban az aktualitások mellett felbukkan - Az én mozimhoz hasonlóan - egy-egy személyes élethelyzet, sors ábrázolása is.

Nekiment a konkurenciának

Friderikusz a Heti Válasz új számának adott interjújában nekiment Fábry Sándornak és a Heti Hetesnek. Fábry szerinte "beteges szereptévesztésben van: mindenáron politizálni akar, miközben nem ezért tartják." Fábry sohasem lesz Hofi Géza, "akármennyire is vágyik a helyébe lépni".

Friderikusz az interjúban kijelentette, a Heti Hetes tévúton jár, "időnként minősíthetetlen módon" 80-90 százalékban még mindig a Fidesszel és Orbánnal foglalkoznak, ezért a műsorvezető le is szokott arról, hogy rendszeresen kövesse az RTL Klub műsorát.