Nyáron takarékoskodik az MTV

2005.05.20. 11:48
Három hónap alatt egy hónap költségvetését költi el a közszolgálati csatorna. Visszatér a tévémaci és szombat délelőttönként kölyökfocit közvetítenek.
Nyári műsorstruktúra lép életbe a Magyar Televízióban június 6-án, egyes elemei már e hónap végétől megjelennek - közölte a közszolgálati médium műsorokért felelős alelnöke csütörtökön, Budapesten.

Simon András az intézményben tartott sajtótájékoztatón takarékosnak, ugyanakkor tisztességesnek nevezte az új műsorrendet, hozzáfűzve, hogy az sok ismétlésre épül, de megjeleníti legfontosabbnak tartott elveiket.

Összeg említése nélkül elmondta, a három hónap műsorai annyi pénzből készülnek el, mint egy hónap adássorozata ősszel vagy tavasszal. Hozzátette, hogy az idén nyáron kevesebb műsor szünetel majd, mint tavaly.

Fischer András üzleti és termékfejlesztési igazgató kiemelte: nem kötöttek olyan kompromisszumot, amely "kívülről látszik".

Az új műsorrend szerint félórával korábban jelentkezik vasárnaponként az esti Híradó és A szólás szabadsága; az előbbi 19 órakor, míg a háttérműsor május 29-től 21.15 órakor kezdődik.

Hírműsort hétköznap négyszer sugároz az MTV, az Este és a Nap-kelte időpontja változatlan marad.

Nagy Könyv és Kölyökfoci

A délelőtti műsorsáv a gyereké és fiataloké, este visszatér a tévémaci; a mese 18 órakor jelentkezik. Továbbra is látható A nagy könyv-sorozat, az m2-n sugárzott Kultúrház hétköznaponként összefoglalóval jelenik meg az MTV-n.

A nemzeti főadó szerda esténként 20 órától a mozié, míg késő este hétköznaponként a filmművészet nagyjainak alkotásait mutatják be. A hétvégén két-két filmet vetítenek délutáni, illetve esti kezdéssel, elsődlegesen a családokra koncentrálva.

Számos sportműsort is sugároz az MTV a nyáron, így több világversenyről közvetít, mindemellett szombat délelőttönként Kölyökfocival jelentkezik.

Júniusban a kábítószer-fogyasztás problémáit, augusztusban a tanévkezdést előtérbe helyezve rendez tematikus hetet az Magyar Televízió.