Rockandroll osztályt indít az MTV

2008.10.01. 13:15
A szerdán este fél kilenckor induló új, hétköznaponként háromszor is jelentkező műsorban Uj Péter a rock történetét vázolja fel tizenkét fiatalnak magyar zenészek segítségével.

Rockandrollból ötös címmel reality show indul október elsejétől a magyar Music Televisionön. A műsor egy csapat tizenévesről szól, akik egy garázsban gyűlnek össze, hogy rocktörténetet tanuljanak. Az osztályfőnök Uj Péter, a tanárok között pedig Nagy Feró is felbukkan.

Egy tizenkét tagú osztály történetét láthatjuk a Rockandrollból ötös című realityben. A gondosan összeválogatott csapatban a piercinges punk lánytól a joviális szemüveges szörfrock rajongóig különböző stílusú fiatalokkal találkozhatunk. A csapat egy garázsban a rockzene történetét tanulja meg Uj Péter osztályfőnöktől és az adott témához illeszkedő meghívott vendégzenésztől. Előadó tanárok  többet között a Mistery Gang, Waczkor, Nagy Feró, Tóth Gergő (Blind Myself) lesznek.

Uj Péter

A huszonegy perces műsor hétfőn, szerdán és pénteken este fél kilenctől jelentkezik, vasárnap fél héttől pedig egymás után leadják a három hétköznap vetített részt. Az első részben a rocakbillyről lesz szó, pénteken a hatvanas évek hippi irányzatai lesznek a téma, de a tanayag része többek közt a garázs- és surfrock, a stone- és a doommetál, a ska és a skapunk, de állítólag Uj Péter még a funkyba is bevezeti majd a tanulókat.

Uj Péter, a Rockandrollból ötös osztályfőnöke az Index főszerkesztője.