Háború tört ki az MTV és az MTV között

2007.10.17. 17:30
A közszolgálati csatorna szerint a Music Television jogtalanul használja az MTV védjegyet, hiszen az 2013-ig a Magyar Televízió tulajdona itthon. A Music Television szerint senki nem keveri össze a két adót, ezért nem értik, mi a baj.

Keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz a Magyar Televízió, azt kérve, hogy biztosítsa számára az MTV-védjegy kizárólagos hazai használatát.

A Magyar Televízió évtizedek óta használja az MTV-rövidítést, melynek megóvása érdekében kedden keresettel fordult a Fővárosi Bírósághoz. Az MTV elsőbbséget élvez a 2013 januárjáig szabadalmi oltalommal védett rövidítés használatában az azonos márkanévvel (Music Television) zenés kereskedelmi csatornát működtető amerikai médiaóriással szemben - áll a Magyar Televízió által kiadott közleményben.

A Magyar Televízió álláspontja szerint az azonos névhasználat olyan helyzetet idéz elő, ami a fogyasztók megtévesztésére ad okot azzal, hogy valótlanul összefüggést teremt a két teljesen különálló társaság, illetve a különböző tévécsatornák között. A Music Television viszont nem ért egyet a közszolgálati televízió jogászaival.

Nem értik

"Kutatásaink szerint nagyon kicsi az átfedés a magyar MTV (Music Television) és a Magyar Televízió m1 és m2 csatornáinak nézői között, ráadásul a fent említett csatornák mind tartalmukban, mind megjelenésükben teljesen elkülönülnek egymástól. Ennél fogva a nézők nem téveszthetik össze ezen - egyébként a saját műfajukban, a saját közönségük számára kétségkívül értéket teremtő - televíziós márkákat. Jogászaink nagy érdeklődéssel várják a hivatalos megkeresést az ügyben." - nyilatkozta az Index kérdésére reagálva Baranyai Szabolcs, az MTV Networks Magyarország marketing managere.