Vilma
-8 °C
3 °C

Új kibeszélő műsor az MTV-n

2004.05.25. 11:16
Kapcsolódó cikkek (1)
A hidakat is feldíszítő Supergroup underground Heti Hetest indít az MTV-n. A megmondók között ott ül majd az Index kultúra rovatának vezetője is.
Finisbe érkezett az MTV kulturális műsoráért folytatott éles verseny. A Magyar Televízió Kulturális igazgatósága 2004 decemberében nyílt pályázatot írt ki a kedden esténként 9 órakor jelentkező exkluzív kulturális műsorának kitalálására és legyártására. A pályázat négy győztesének mindegyike 3-3 adást készíthetett el. A Győrffy Miklós nevével fémjelzett "Rakott", a Bakáts Tibor Settenkedő által késíztett "Konyak", valamint a Mélykuti Ilona és Bojár Iván András nevével behrangozott "Kultóra" után május 25-én kedden indul a pályázat negyedik nyertesének, a SuperGroupnak a "Gang" című kulturális műsora.

#alt#

A Gang alkotóinaki reményei szerint kísérlet arra, hogy a kultúráról nyíltabban, felszabadultabban, korszerűbben lehessen beszélni, mint azt a hagyományos programajánló jellegű magazinműsorok és az éjszakai "kiveséző" műsorok teszik. Ugyanakkor fontos az is, hogy a műsor a kultúra fogalmát tágan értelmezi. Témája a tömegkultúra, a közízlés, a közérzet, a környezet, az életmód, a mindennapi beszéd, a művészetek, a sport, a kommunikáció.

A műsorban újságírók, kritikusok, a magyar szellemi élet szabadfoglalkozású megmondói beszélgetnek majd aktuális témákról, művészetről, az általános közérzetről, és persze nőkről. Fáy Miklós, Para-Kovács Imre, Pálinkás Szűcs Róbert, Puzsér Róbert újságírók és kritikusok osztják majd az észt és persze ott lesz az Index kultúra rovatát vezető hobbihorgász és életmódriporter, Szily László is.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.