Korda Györggyel keresi a slágert az MTV

2007.01.13. 00:06
A péntek este jelentkező, új showműsorban minden idők legjobb magyar slágerére szavazhatnak a nézők. A műsort Korda György és Harsányi Levente vezeti februártól.

Új, tizenkilenc részes showműsort készít az MTV, amely az Index információi szerint februártól kerül adásba. A Korda György és Harsányi Levente nevével fémjelzett műsorban az utóbbi ötven év legnagyobb magyar slágerét keresik. Úgy tudjuk, hogy a Slágerfesztivál munkacímen előkészített produkció végül a Csináljuk a fesztivált! címet kapta.


Az epizódonként ötven perces műsorfolyam első részeiben archív bejátszások segítségével idézi fel majd az utóbbi évtizedek legnagyobb slágereit Korda György és Harsányi Levente. A bejátszások az MTV archívumából származnak, sok a Táncdalfesztivál emlékezetes pillanatait idézi fel, így a showműsor első részeit nagyon olcsón tudja előállítani az MTV.

A bemutatott dalokra a nézők szavazhatnak majd, sms-ben és emailben is, az elődöntőkben pedig már magyar könnyűzenei sztárok adják elő a slágereket. Az adásfolyam végén, júniusban kihirdetik minden idők legjobb magyar slágerét.

Az Index úgy tudja, hogy a műsort külső beszállítótól, a Krémet és a Tv2-n futó Mi kérünk elnézést! című kabarét is gyártó Show and Game Produkció Kft-től rendelte meg a közszolgálati televízió. Arról nem szivárogtak ki információik, hogy mekkora összeget fizet a nehéz anyagi helyzetéből létszámleépítéssel és átalakítással kitörni igyekvő MTV a műsorért, de úgy tudjuk, hogy a show a kereskedelmi televíziókon futó szórakoztató esztrádműsoroknál lényegesen kevesebb pénzből készül majd.

A show péntekenként, főműsoridőben jelentkezik majd az első hetekben, de az Index információi szerint azonban később változtathatnak a kezdési időponton és a napon is, attól függően, hogy a kereskedelmi televíziók melyik nap sugározzák majd nagy költségvetésű esztrádműsoraikat, és jégtáncos sztárrevüiket, ezekkel a programokkal ugyanis az MTV nem szeretné szembeküldeni a Csináljuk a fesztivált.

Nagy Sláger

Az MTV a BBC-től vásárolt licenc alapján készített Nagy Könyv után már egyszer bejelentette, hogy további műsorokban keresi majd a magyar legeket, sőt akkor, 2005 végén még egy könnyűzenei tehetségkutató műsort is beígértek.

Azóta ezek a műsorok még nem valósultak meg, a közszolgálati csatorna 2006-ban ugyanis spórolt: a szervezet átalakításába kezdett, visszafogta a műsorgyártás költségeit és 2007-re kétszáz főt elbocsátását tervezi.