Több műsort megszűntet az MTV

2004.10.29. 19:52
A tavaszi műsorstruktúrában az MTV-nek 132 egyedi gyártású műsora volt, amelynek több mint a fele nem indult újra. Nincs pénz, ezért megszűnik számos program, és ritkábban kerül képernyőre például az Index-közeli Gang és a Médiamix is.
A szükséges források hiánya miatt a Magyar Televízió (MTV) néhány műsora esetében módosításra kényszerül - közölte a közszolgálati médium vezetésének pénteki döntését ismertetve az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.

Az üzleti tervben szereplő támogatási összegből eddig összesen 4,8 milliárd forintot kapott az MTV Rt. - írta Holub Katalin az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint emlékeztet, az ez év március 5-én elfogadott üzleti terv 10,8 milliárd forint állami támogatással számolt, amelyből strukturális átalakításra a költségvetési törvény szerint 8,5 milliárd, a nagy sportesemények finanszírozására 1,5 milliárd forint jut, valamint az anyag 800 millió forint egyéb, pályázati bevételt is kalkulált.

A tavaszi műsorstruktúrában az MTV-nek 132 egyedi gyártású műsora volt, amelynek több mint a fele nem indult újra - olvasható a közleményben.

"Az MTV Rt. vezetése elkötelezett amellett, hogy a 2004-es pénzügyi évet a lehetőségekhez és az üzleti tervhez képest jelentősen megváltozott körülményekhez igazodva zárja" - írta a sajtóreferens.

Közlése szerint év hátralevő részében "néhány műsor esetén módosulások várhatóak, hogy a rendelkezésre álló keret elegendő legyen. Több állami forrásra ugyanis nem számíthatunk".

Nincs Médiamix és Gang se

Nem indul el például az MMM, a Távoktató, az MTV Akadémia, az Universitas, a Nyelvoktatás az Unióban.

Ritkábban kerül képernyőre többek között a Membrán, a Szieszta, az Amiről beszélnek, a Közeli, a Piknik, a Szeszélyes évszakok, a Rakott, a Gang, a Médiamix, a Pesty Fekete doboz.

Ismétlésekben lesz látható például az Élesben, a Hagyományok háza.

"Az intézkedések átmeneti jellegűek, a műsorkészítő műhelyek munkájára a Magyar Televíziónak szüksége van. A produkciókban megtestesülő értékek egyben az MTV értékei, de az idén meg kell hoznunk ezt az áldozatot, hogy kiszámítható jövőnk legyen" - olvasható az MTV vezetésének döntését ismertető közleményben.