Hajnalka
0 °C
14 °C

Több műsort megszűntet az MTV

2004.10.29. 19:52
A tavaszi műsorstruktúrában az MTV-nek 132 egyedi gyártású műsora volt, amelynek több mint a fele nem indult újra. Nincs pénz, ezért megszűnik számos program, és ritkábban kerül képernyőre például az Index-közeli Gang és a Médiamix is.
A szükséges források hiánya miatt a Magyar Televízió (MTV) néhány műsora esetében módosításra kényszerül - közölte a közszolgálati médium vezetésének pénteki döntését ismertetve az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.

Az üzleti tervben szereplő támogatási összegből eddig összesen 4,8 milliárd forintot kapott az MTV Rt. - írta Holub Katalin az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint emlékeztet, az ez év március 5-én elfogadott üzleti terv 10,8 milliárd forint állami támogatással számolt, amelyből strukturális átalakításra a költségvetési törvény szerint 8,5 milliárd, a nagy sportesemények finanszírozására 1,5 milliárd forint jut, valamint az anyag 800 millió forint egyéb, pályázati bevételt is kalkulált.

A tavaszi műsorstruktúrában az MTV-nek 132 egyedi gyártású műsora volt, amelynek több mint a fele nem indult újra - olvasható a közleményben.

"Az MTV Rt. vezetése elkötelezett amellett, hogy a 2004-es pénzügyi évet a lehetőségekhez és az üzleti tervhez képest jelentősen megváltozott körülményekhez igazodva zárja" - írta a sajtóreferens.

Közlése szerint év hátralevő részében "néhány műsor esetén módosulások várhatóak, hogy a rendelkezésre álló keret elegendő legyen. Több állami forrásra ugyanis nem számíthatunk".

Nincs Médiamix és Gang se

Nem indul el például az MMM, a Távoktató, az MTV Akadémia, az Universitas, a Nyelvoktatás az Unióban.

Ritkábban kerül képernyőre többek között a Membrán, a Szieszta, az Amiről beszélnek, a Közeli, a Piknik, a Szeszélyes évszakok, a Rakott, a Gang, a Médiamix, a Pesty Fekete doboz.

Ismétlésekben lesz látható például az Élesben, a Hagyományok háza.

"Az intézkedések átmeneti jellegűek, a műsorkészítő műhelyek munkájára a Magyar Televíziónak szüksége van. A produkciókban megtestesülő értékek egyben az MTV értékei, de az idén meg kell hoznunk ezt az áldozatot, hogy kiszámítható jövőnk legyen" - olvasható az MTV vezetésének döntését ismertető közleményben.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.