Visszatér a Szomszédok

2005.09.09. 10:31
Szomszédok retró címen indít új műsort az m1. Visszatér a Panoráma, és a közszolgálati televízióra igazol Jamie Oliver is.

A pénzhiány ellenére több új műsorral is jelentkezik szeptember 12-től a közszolgálati televízió földi sugárzású csatornája, az m1. Az új műsorstruktúrában a csatorna programja 37 százalékban tájékoztató, 31 százalékban szórakoztató, 20 százalékban művelődési műsorokból áll majd, a fennmaradó 12 százalékot pedig a reklámok és a szponzorrációs műsorok teszik majd ki.

Tájékoztat

A nemzeti főadó ezentúl két-három óránkét sugároz majd hírösszefoglalót, és újra jelentkezik a Panoráma, a Magyar Televízió külpolitikai műsora is, amely a szerkesztők ígérete szerint minden fontosabb külpolitikai eseményről saját, helyszíni riportban számol majd be.

Ősztől indul a Dokuzóna című sorozat is, amelyben külföldi csatornák érdekes dokumentumfilmjeiből válogat az m1. Az első adás egy olyan CIA-ügynököt mutat majd be, aki már 2000-ben felhívta felettesei figyelmét egy a World Trade Center ellen tervezett merényletre, de senki nem hitt neki.

Szórakoztat

Hétköznap este hattól láthatják ezentúl a nézők a Nagy Vita című talkshow-t, amiben az Ablakból és az egykori Évgyűrűkből ismert Nagy György lányával vitatkozik majd erről-arról. Az első adásban például arról, hogy jó-e, ha egy fiatal lány a szülei lakására invitálja este a pasiját.

A Híradó előtt újból láthatjuk majd a Szomszédokat, de nem az eredeti formájában, hiszen a Szomszédok retró címet viselő műsor kicsit felpörgette Vágási Feriék életét. A történet közben ezentúl kis popup ablakok nyílnak majd a képernyőn, amelyek a kor érdekességeiről, a szereplők életéről és egyéb adatokról informálják majd a nézőket.