Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nem tetszett a Gyurcsány-film a KDNP-nek

2006.10.12. 20:13
A szerda este bemutatott Gyurcsány-film miatt a Kereszténydemokrata Néppárt úgy véli, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió, s ma már csak kormánytelevízióról lehet beszélni. A tévé hírigazgatója szerint Orbán Viktornak is felajánlották a szereplés lehetőségét, de nem akart élni vele.

"Az október 11-én este bemutatott Mészáros Antónia nevével fémjelzett Egy válság vágóképei című Gyurcsány PR-film sugárzásával az MTV munkatársai kiállították a végbizonyítványt szakmai alkalmatlanságukról, végtelenül egyoldalú politikai elfogultságuk bizonyításával az egész újságírói szakmát csúfolták meg" - fogalmaz közleményében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Hitbizomány és agitprop

"Akinek eddig kétsége volt, annak a számára is nyilvánvalóvá vált, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió; ma már csak kormánytelevízióról beszélhetünk, amely ellentétes minden európai közszolgálati gyakorlattal". Semjén Zsolt szerint az adófizető polgárok adóforintjaiból fenntartott Magyar Televízió "immár a szocialista - szabad demokrata koalíció hitbizományának tekinthető, amely szabad folyást enged a - Gyurcsány Ferenc által Balatonőszödön elismert - hazug és felelőtlen kormányzati propagandának".

Semjén Zsolt közleményében emlékeztetett: az ORTT által végzett felmérés alapján az MTV reggeli műsora, a Nap-kelte eddig sem volt kiegyensúlyozott. A KDNP elnök-frakcióvezetője kedden jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP képviselők nem hajlandók szerepelni az MTV Nap-kelte című műsorában, mert ott "agitprop" tevékenység folyik. Semjén Zsolt különösen Aczél Endre és Orosz József tevékenységét bírálta.

"Nehéz egy olyan párttal"

Kert Attila, az MTV hírigazgatója a párt közleményére reagálva kijelentette: "azonos szövegű felkérést kapott a riportban való szereplésre Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc. Orbán Viktor nem vállalta el. Vagy ő nem vállalta el, vagy a stábja nem adott megfelelő választ" - fogalmazott az MTV hírigazgatója.

A hírigazgató elmondta, a riportfilmet igyekeztek tárgyilagosan elkészíteni, "egy politikai eseménynek a kulisszák mögötti részleteit, valamint egy politikus személyes megjelenését próbáltuk bemutatni". Arra a kérdésre, hogy nem az lett volna-e a jó megoldás, ha a Fidesz-elnök elutasítása miatt a másik filmet sem mutatják be, Kert Attila úgy válaszolt: "ekkor csak arról készíthettünk volna filmet, amiről Orbán Viktor vagy az ő stábja akarja. Ez nem vezetne sehova".

A KDNP álláspontjával kapcsolatban Kert Attila úgy vélekedett: "nagyon furcsa, hogy egyik pillanatban bojkottot hirdet, másik pillanatban pedig a tárgyilagosságot kéri számon. Nehéz egy olyan párttal kiegyensúlyozottnak lenni, amelyik deklarálja, hogy nem hajlandó szerepelni".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.