Kedden döntenek az MTV új kultmagazinjáról

2004.06.14. 11:52
Az Index információja szerint kedden döntenek arról, hogy a négy pályázó közül végül melyik csapat készítheti a Magyar Televízió szeptemberben induló új, kulturális magazinműsorát. Győrffy Miklós hagyományosabb ajánlóműsora verseng három fiatalosabb programmal.
Újdonságnak számított már a versenyeztetés is az MTV gyakorlatában: a négy, az előválogatáson legjobbnak ítélt műsorból az ötletgazdák 3-3 próbaadást készíthettek el, amelyeket a nézők 12 egymást követő kedden láthattak. A bírálóbizottság így a reakciók és a nézettség ismeretében határozhat arról, ki csinálhatja a szeptembertől elvileg hetente jelentkező programot. A négy versenyző, a próbaadások sorrendjében: Győrffy Miklós Rakottja, a Bakács Tibor Settenkedő zsűritag-kritikus által fémjelzett Konyak, a Bojár Iván András-féle Kultóra, illetve a Supergroup csoport ötletéből készült Gang.

A Rakott állt a legközelebb a hagyományosnak tekintett kulturális ajánlókhoz, míg a másik három program inkább a fiatal nézőket célozta meg, merészebb képi és verbális megoldásokkal, néha már provokatív eszközökkel. A Gang pedig inkább volt szórakoztató kulturális talk-show, mint oldschool ajánló.

Mivel az MTV egyes csatornáján hétköznap este 9-kor a nézők nagyjából háromnegyede tartozik az idősebb generációkhoz, értesülésünk szerint felmerült, hogy amennyiben a három fiatalosabb műsor valamelyike futna be a végén, az adást későbbi sávba tolják.