A Nagy Numera

2004.03.10. 08:17

Sie ist ein Modell und sie sieht gut aus,
Ich nehm sie heut` gerne mit zu mir nach haus!
Sie wirkt so kühl, an sie kommt niemand ran,
Doch vor der Kamera da zeigt sie was sie kann!
Kraftwerk: Das Modell

Hát itt a frappáns válasz A Nagy Ő elleni jogvédő vádakra. Annak idején, amikor Sándor válogatott a húsvásáron, a magyarság jobbik énje szót emelt ugye, hogy micsoda dolog így megalázni a női nemet, micsoda középkori prosztóság váltóversenyt rendezni a szerelemért, satöbbi. Most aztán világos, hogy nincs itt semmiféle kettősmérce. Semmilyen mérce sincs.

Eszerint a családon belüli erőszakot a háború teszi jóvá, mert a férfiakat lelövik a fronton.

Na de mégsem olyan kerek a világ. Figyeljük csak meg, mit tud a hímnemű nagyő, és mit a nőnemű. Vagyis a szerepmodelleket, na, mondjuk ki.

azt, aki csupán jól néz ki, meg láttuk már a seggét zuhanyzás közben, nem nagy őnek szokás nevezni
Mindketten szép, szabályos példányok, naná, mert még nem tartunk ott, ahol a fejlett Ausztrália, náluk tudniillik törpékkel rendezték meg a show-t. Igaz, egy fegyencekből és kengurukból kifejlődött társadalomtól nem is várunk többet. De nicsak! Sándor prospektusában a dizájn mellett az is ott volt, hogy ő egy kvázi sikeres ember (amely siker egykori valódiságát a sportrovat kérdésemre meg is erősítette), tehetős gazda, ügyes üzletember. Az más kérdés, hogy mi volt ebből igaz, meg hogy hova tűnt a Jaguar elejéről a vámhatósági rendszám, és ki ette meg a piros almát.

Kicsoda mellette Anikó? Már azonkívül, hogy a konkurens tévé valóságshow-jának kiesője. Mije van neki ezen a kurzivált ismertségen kívül?

Szilikonmelle, az van neki.

Az alapállás, a tévé véleménye a nőről tehát változatlan. A nő egy porcelánfejű baba, akinek egyetlen dolga, hogy szép legyen, fogadja el vagy ossza ki a rózsát, mindenesetre csináljon vele valamit. Ezenkívül semmilyen kvalitást nem várunk el.

Finom anyagfeszültség bújik meg a szakszervezeti üdülőbe, magukat hajadonnak valló vilmosok közé álmodott műsorban. Szupermodell lehet valaki úgy, hogy a saját nevét is csak átlátszó papírra tudja kimásolni a személyijéből. Annak tényleg nincs más dolga, mint hogy jól nézzen ki, meg hogy legyen idegbeteg. Férfi-nő viszonylatban azonban azt, aki csupán jól néz ki, meg láttuk már a seggét zuhanyzás közben, nem nagy őnek szokás nevezni, csak numerának, bőrnek, bulának, csöcsikének. És nem romantikus feleségülvevés a célunk vele. Hanem. Ugye.