A 2010-es választásokat az MTV a Napkeltével csinálja végig

2008.07.23. 19:56
Két évvel meghosszabbította Gyárfás Tamás reggeli mûsorának szerzõdését a Magyar Televízió kuratóriuma. A Napkelte folytatásához az MSZP, az SZDSZ és az MDF is megadta a támogatást.

Simán átment a Magyar Televízió reggeli mûsorsávját elfoglaló Napkelte szerzõdéshosszabbítása a köztelevízió kuratóriumának szerdai szavazásán. A korábban javasolt egyéves hosszabbítás helyett az elnökség egyetlen KDNP-s ellenszavazattal elfogadta, hogy a reggeli magazin 2010 decemberéig maradjon.

A testület az MSZP, az SZDSZ és az MDF delegáltjainak támogatásával kapta meg a lehetõséget az újabb kétéves mûködésre. Az MTV menedzsmentje korábban egyéves hosszabbításra tett javaslatot, de a szerzõdéstervezetet a tárgyalás elõtt visszavonták. A szerdai ülésen a KDNP-s Balogh László, a testület elnökhelyettese egyedül szavazott Gyárfás Tamásék szerzõdése ellen, a fideszes delegált tartózkodott.

Az Index információi szerint Balogh azzal a javaslattal állt elõ, hogy az új szerzõdést hozzák nyilvánosságra az aláírás után, de az elnökség ezt nem támogatta.

A megállapodás napi 550 ezer forintban határozta meg a Napkelte egyetlen reggeli mûsorának értékét. De a mûsorokért az MTV nem fizet, a cégek barterben, pénzmozgás nélkül intézik el egymás között a mûsorok leszámlázását.