Elemér
5 °C
16 °C

Valóságshow első vérig

2002.11.15. 02:53
Kész átverés volt a verekedés
A Kész átverés show stábja felelős a Való Világ műsorában rendezett "verekedésért" - tudta meg az Index Árpa Attilától, az RTL Klub kreatív igazgatójától. A műsorvezetőt, Cziffra "Nóci" Noémit nem avatták be a tervbe. Az RTL Klub már korábban is kísérletezett a nézők hasonló megtévesztésével: az Ember a Holdon című műsorban Rudolf Péter játszotta el, hogy élő adásban összeveszett a rendezővel.
Még rezonált a megviselt színes tévé hangszórója az éles "Anyád, te büdös paraszt!" felkiáltástól, amikor elcsattant az első takonyszaggató ütés, és egymásnak estek a meghívott vendégek. Férfitestek kavarogtak a stúdióban, majd valaki jól halhatóan, tökéletes artikulációval a "Baszd meg!" indulatszócskát préselte ki összeszorított fogsorán, bár a rövid hangsor vége egy kicsit megszaladt, mintha egy erőteljes ütés nyomta volna ki a tüdőből a hangképzéshez nélkülözhetetlen levegőt. A képernyőn ekkor azonban már csak a rendületlenül mosolygó műsorvezetőt lehetett látni, ahogy zavarát leplezve rutinosan kíván kellemes jóccakát és rózsás álmokat minden kedves nézőnek.

A stáblista után, az intimbetét-reklámokat bámulva szinte megvilágosodásként ért, hogy végre itt van Amerika, a lehetőségek és a hamburger hazája, hiszen pár perccel ezelőtt a Való Világ Belevalónak nevezett esti hardcore blokkjában minden olyan volt, mint az Óperenciás-tengeren túl, az Egyesült Államokban, ahol a Jerry Sprienger Show szinte minden adásában laposra verik egymást a véleménycserére invitált vendégek.

realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

Realitynapló 8. - Jogi esetek

Realitynapló 9. - Valóságshow-elmélet haladóknak

Realitynapló 10. - Fele királyságok

Realitynapló 11. - Vissza a valóságba

Realitynapló 12. - Ámbár

Realitynapló 13. - Kontrapornó

Realitynapló 14. - Valóságshow a sufniból

Realitynapló 15. - Irén Csodaországban

Realitynapló 16. - Tizenkét választás

Már épp indultam volna egy kóláért a konyhába, a médiatörténeti eseményt megünnepelendő, amikor bevillant, hogy odaát azért legalább eszmék csapnak össze, vagy emberi tragédiák fajulnak el; fajvédő rasszisták verekednek muzulmán fundamentalistákkal a kamerák előtt, esetleg egy megkeseredett szerencsétlen vesz elégtételt a keze ügyébe kerülő szék segítségével hites feleségén, miután az húsz év házasság után a tévénézők előtt mondja el neki, hogy valójában hermafrodita, és mellesleg a Jupiterről vándorolt be. Kis hazánkban viszont elég, ha két valóságopera-szereplő rajongóit egy légtérbe zárjuk, máris heves anyázás és tettlegesség kerekedik. Gyerekek, ez akkora kamu, hogy még a délutáni műsorok előtt szorongó tévézombik sem vennék be! -mondaná Jerry Springer, de hát ő nem Magyarországon él.

Persze azok a megátalkodott gyanakvók, akik még egy ártatlan tévéműsor mögött is világösszesküvést sejtenek, most biztos azt gondolják, hogy ez az incidens is az RTL Klub jól szervezett akciója volt, amivel a prostituált villámlátogatása után kissé lanyhuló nézettséget próbálták ismét feljebb küzdeni. Elméletüket némileg alátámasztja, hogy az ORTT új gyermekriogató rendszerének legdurvább tagja, a "piros karikában fehér 18-as" az adás előtt debütált a csatornán, jelezve, hogy márpedig itt kizárólag nagykorúaknak szóló jelenetek következnek. Gyanús lehet, hogy ezt a piktogramot az RTL még a Die Hard alatt sem vetette be, pedig abban emberi agyvelő fröccsen a kamera lencséjére, de ne legyünk rosszindulatúak, lehet, hogy a szigorú figyelmeztetés most a műsor műfajának szólt, hiszen egy élő adás köztudottan bármikor átcsaphat vad orgiába vagy éppen kegyetlen leszámolásba. Ráadásul végső érvként megemlíteném, hogy nem valószínű, hogy akárki is önszántából vállalná azt a megaláztatást, amit a két műsorvezetőnek kellett kiállnia, amikor is mosolyogva tűrték, ahogy a rajongók a telepi vagányok modorában fejtették ki építőnek éppen nem nevezhető kritikájukat az adásról, és Nóci feltételezett lábszagáról.

De ebben az esetben talán nem is a csatorna szavahihetősége a lényeg, hiszen a műsorban feltűnő alakok hitelesek voltak még akkor is, ha esetleg a Való Világ stábja osztotta ki a szerepeket. Ilyenek vagyunk ugyanis mi, magyar nézők, szívesen látnánk, ha Iti és Pongó a földbe gyalulnák egymást, és Majka vagy Lorenzo szent neveivel szánkon bátran rontunk egymás ütőerének. Szégyelljük magunkat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.