Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Szavazatszámlálás

2002.12.09. 06:31
Kapcsolódó cikkek (2)
Már több mint három hónapja van velünk a valóság, illetve annak intimbetét-reklám és intelligens mélytisztító mosóporhirdetés szaggatta változata, és lassan úgy vagyunk vele, mint egyszeri kamionsofőr a Kamaz-fülke falára tapasztott mezítelen playlánnyal: először még bizsergetett a látványa, aztán megszoktuk a közelségét, most pedig gyakran már észre sem vesszük. Mostanában már egyre ritkábban pillantunk fel a könnyed esti pacalpörköltből Oki vagy Majka kedvéért, és talán még akkor sem hagynánk ki a Barátok közt papírmasé karaktereit és furnérlemez konfliktusait, ha Évi ezúttal Bálinttal adna elő pár jelenetet a Káma-Szutra alsó-kaposvári átiratából.

realitynaplo.index.hu
Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Realitynapló 6. - A Nagy testvért figyeljétek?

Realitynapló 7. - Szerencseherék

Realitynapló 8. - Jogi esetek

Realitynapló 9. - Valóságshow-elmélet haladóknak

Realitynapló 10. - Fele királyságok

Realitynapló 11. - Vissza a valóságba

Realitynapló 12. - Ámbár

Realitynapló 13. - Kontrapornó

Realitynapló 14. - Valóságshow a sufniból

Realitynapló 15. - Irén Csodaországban

Realitynapló 16. - Tizenkét választás

Realitynapló 17. - Valóságshow első vérig

Realitynapló 18. - A valóság sivataga

Realitynapló 19. - A kő marad

Realitynapló 20. - Mese egy szalmaszőke jányról

A helyzet azonban fokozódik, az események pediglen hipertér-ugrásra készülnek, hiszen a villalakók most már erőltetett menetben szavazzák ki egymást, és eközben valaki egyre közelebb kerül a milliókat érő hepiendhez is. A háttérrealityzásnak tehát lassan vége, és jobb lesz, ha a hűtőt is behozatjuk a nagyszobába, mert az elkövetkező hetekben a főműsoridő nagy részét valószínűleg a fotelba tapadva töltjük majd, hogy a képernyőn vonakodva változó szavazatdiagramokat bűvöljük elszántan. A karácsonyi szeretet-kiárusítás és bóvlivásár szüneteiben az elszántabbak biztos majd emeltdíjas SMS-ek bepötyögésével ütik agyon az időt, de mi ne higgyünk a médiademokrácia apró betűs üzenetének, hiszen az eredmény nem a mi kezükben van, erősen markolja azt a népléleknek nevezett megfellebbezhetetlen entitás.

Az infarktus közeli izgalmakat elkerülendő vegyük fel inkább a hétmérföldes fejkendőt, és amolyan Gyurcsok József-szerű ön- és közámító magabiztossággal pillantsunk bele a titokzatosan gomolygó realitygömbbe, hogy megjósoljuk, ki is szerzi meg majd a tétként felajánlott lét, és hozzá a nép szeretettől verdeső veres szívét!

Popey, a tenger ész?

Verebes Pista mondta egykoron a maga sajátságos, orrsövény-ferdüléses, némileg populista bölcsességével, hogy az fogja megnyerni a valóságoperákat, aki a legkevésbé zavarja meg a nézők csendes esti tévénézését a maga különleges, egyedi és utánozhatatlan személyiségével, inkább egyszerű átlagemberként megbújik a szürkeségben. Az elmélet értelmében a Nagy Testvér házibajnokságát Popeynek, a break és a mignon királyának kéne nyernie, amire egyébiránt minden esélye meg is van, miután Szabi a tizenhatmilliós fődíjat egyszerűen lecserélte a valamivel értéktelenebb Zsanettra, és a velejáró bulvárszerelemre, illetve egy esetleges lagzilajcsis álomesküvőre. Renato, az olasz cserejátékos pedig az utóbbi időben saját komplexusai közt vergődik, és a sűrű cazzodicavallozás és a csendes, de kitartó megőrülés mellett már nem nagyon marad ideje arra, hogy szimpatikusnak tűnjön.

Popeye?
Persze elméletileg akár Évi is megnyerhetné a fődíjat, de sajnos még a nálunk fejlettebb, az egyenjogúságot nem csak a szigorú EU-normák miatt elfogadó, de meggyőződésből is hirdető társadalmakban sem gyakran választ női játékost a tévék előtt telefonvoksoló néplélek. Éppen ezért Bálint az egyetlen játékos, aki igazán megszorongathatja Popey-t, bár esélyeit nagyban rontja, hogy tulajdonképpen a műsor nagy részét egyszerűen hibernáció közeli állapotban vészelte át, egyébként is valami művészféle, az ilyen gyanús alakok lelkét meg nem biztos, hogy megérti a köz. Persze az Angéla-kártyát még kijátszhatja a villa legfiatalabb és legálmosabb lakója, hiszen egy Story Magazin címlapjára kívánkozó szerelem azért sok kisnyugdíjast és szeretethiányos háziasszonyt késztethet szavazásra.

Majka Ewing?

A Verebes-paradigma alapján Szabolcsnak kéne győznie a Való Világban, hiszen ő annyira szürke, hogy a házimozi szettek előtti időkből itt ragadt fekete-fehér készülékeken szemlélve rendre beleolvad az ülőgarnitúra fakó huzatába. Az RTL Klub műsorának élesebben konfrontálódó, agresszívabb stílusa azonban nem kedvez a tucategyéniségeknek, ezért a Penthouse felfedezettje helyett valószínűleg Majka vagy Oki fogja megnyerni a majdnem negyvenmillió forintot érő fődíjat, mivel rájöttek, hogy a valóságshowkban nem a lét, hanem tulajdonképpen a nézők szórakoztatása a tét.

Majka?
A mindenből morális kérdést kanyarintó Lorenzo vagy Györgyi helyett ugyanis egyszerűen csak nevetni és nevettetni akarnak, és éppen ezért ugyanúgy tudatosan, a kameráknak játszva élik villaéletük, mint a néhai Pongó a Big Broher-házban.

Előéletüket tekintve ők a nép egyszerű jófejei, akik ott lebzselnek minden diszkóban, közvetlenül a bárpult mellett, hogy több év kemény gyűjtőmunka eredményeként felhalmozott és alaposan begyakorolt frappáns poénjaikkal felszedhessék a szombat esti lázban vergődő fodrászlányokat. A villában eltöltött hónapok alatt viszont fenegyerekek, rapsztárok lettek, sőt Majka egyenesen amolyan önjelölt Berényi Miklóssá, a nép Jockey Ewingjává vált, aki a szilárd erkölcsi alapokról letekintő, de roppant unalmas Bobbyk és Lorenzok ellenében humorával, és kisfiús bűneivel lopta be magát a nézők szívébe. Kettőjük párharcát valószínűleg Majka nyerné meg, egyszerűen azért, mert kulturáltabban tud böffenteni, ráadásul nincsenek elburjánzó tetoválásai, ami elriaszthatja a nagymamakorú esetleg egyszerűen csak konzervatív szavazók jelentős részét.

Mindez azonban csak jóslat, sőt inkább találgatás, hiszen a magyar néplélek matyómintás vászoningjében és susogós, lila Nike-melegítőjében kiismerhetetlen jelenség, ezért, ahogy azt már jó néhány ennél sokkal fontosabb választáson megtapasztalhattuk, minden csak az utolsó pillanatokban dől majd el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!