Leváltották a Népszabadság vezérigazgatóját

2006.12.29. 19:03
Kovács Tibor, a Ringier Kiadó Kft. napilap üzletág eddigi igazgatója váltja Lengyel L. László elnök-vezérigazgatót 2007. január 1-jétől a Népszabadság Zrt. élén, közölte a napilap pénteken.

A Népszabadság Zrt. 2006. december 29-én tartott közgyűlésén a részvényesek háromnegyedes többségének döntése értelmében Lengyel L. László elnök-vezérigazgatót Kovács Tibor, a Ringier Kiadó Kft. napilap üzletág eddigi igazgatója váltja, olvasható a lap pénteki közleményében.

Mint írják, az igazgatóság másik két tagjának a közgyűlés további négy évre Kun Tibort és Papp Bélát újraválasztotta. Egyidejűleg a közgyűlés meghosszabbította Vörös T. Károly főszerkesztői mandátumát 2008. december 31-ig. További kérdésekről a részvényesek egy későbbi közgyűlésen döntenek, teszik hozzá.

Kiszámítható jövő

A dokumentum szerint a részvényesek köszönetüket fejezték ki sokéves, a cég és az egész kiadói szakma érdekében végzett munkájáért Lengyel L. Lászlónak, aki "a nyomtatott sajtó teljes piacára és jövőjére jelentős hatással bíró" új előfizetéses terjesztési közös vállalat, a MédiaLog Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz 2007. februárjától. (A MédiaLog terjeszti az összes országos napilapot a Világgazdaság kivételével, a Ringier Kiadó Kft., a Sanoma Budapest Kiadó Zrt. összes lapját, a Heti Válasz című hetilapot, valamint néhány egyéb magazint.)

"Az új vezetőség elkötelezett a szerkesztőség függetlenségének garantálása, valamint a Népszabadság szellemiségének tiszteletben tartása mellett, a tradíció, a minőség, a stabil és kiszámítható jövő jegyében kívánja meghatározni a Népszabadság Zrt. működését" - áll a közleményben.