Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Megverte Asterixet a csonka Forma-1

2005.06.20. 13:35
Több mint másfélmillióan nézték vasárnap este a Forma-1-közvetítést, annak ellenére, hogy a nézők csupán hat autó körözését és Michael Schumacher ki tudja hányadik győzelmét tekinthették meg.

Miután a Michelin gumigyártó Ralf Schumacher és Ricardo Zonta pénteki, defekt okozta balesetei miatt megtiltotta csapatainak az indulást az amerikai futamon, hat autó körözött csak vasárnap este az indianapolisi Forma-1-es pályán, az RTL Klub közvetítését mégis több mint másfélmillióan, egész pontosan 1 590 355-en nézték Magyarországon. A főműsoridőben, azaz körülbelül nyolctól tízig éppen tévéző lakosság 34,2 százaléka volt kíváncsi Michael Schumacher újabb sima győzelmére, illetve a fütyülő és mutogató, valamint sörösdobozokat dobáló közönségre.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása

Bár joggal lehetne azt feltételezni, hogy a "hat hülye" körözéséről a legtöbben hamar elkapcsoltak, ez nem így történt, a reklámszünetektől eltekintve nagyjából ugyanannyian nézték a közvetítést, mondta Fazekas László, az RTL Klub sajtófőnöke. A végére ráadásul még egy kicsit nőtt is a nézettség, tette hozzá.

A Tv2-n a közvetítéssel párhuzamosan az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés ment, a gallok versbe szedett kalandjai azonban csak 1 351 222 nézőt ültettek a képernyők elé, ami az éppen tévét nézők 29 százaléka volt.

A hirdetők számára legfontosabb, 18-49 éves korosztályból az adott időszakban a tévét nézők 37,4 százaléka, 753 206 néző ült a a Forma-1 előtt, Asterixék egyiptomi kirándulására a célcsoport 690 337 tagja, azaz 33,6 százalék volt kíváncsi.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!