Pénteken visszatér a New Kids On The Block

2008.04.01. 16:02
A világ első modern értelemben vett fiúcsapata egy amerikai tévéműsorban újra összeáll.

Az amerikai Today című reggeli tévéműsor április 4-én történelmi eseménynek ad helyet: a New Kids On The Block tagjai - Jordan és Jonathan Knight, Joe McIntyre, Donnie Wahlberg és Danny Wood - tizennégy év után itt fognak először újra együtt énekelni és táncolni, írta a People magazin.

A mai huszon-harmincéves nők, és részben a férfiak tinikori bálványai valószínűleg nem tudtak ellenállni a manapság tomboló zenekar-összeállási láznak, és most ők is meglovagolják a kilencvenes évek retróhullámát. A közelmúltban olyan együttesek éreztek rá erre, és alakultak újra pénzszerzési célból, amikről sokan csak rémálmaikban gondolták volna (Take That, Spice Girls, Van Halen).

Azt már januárban lehetett tudni, hogy a New Kids is visszatér, de csak most jelentették be, hogy ez pontosan mikor következik be. Az együttes honlapján már el is indult a visszaszámlálás a nagy újraegyesülésre.

A kilencvenes évek elején elképesztő népszerűségnek örvendő csapat több mint ötvenmillió lemezt adott el, 1994-ben azonban ennek ellenére feloszlott.

A tagok közül csak a selyemfiú Jordan Knight és a kigyúrt fiúDanny Wood az, aki a zeneiparban próbálkozott tovább. A lányok kegyeiért folytatott harcban a kicsi Joe-val leginkább versenybe kelő Jordan rövid szünet után, 1999-ben egy jól megkomponált, vidám, táncos számmal tért vissza, Danny pedig a Myspace-e tanúsága szerint a gitárosabb témákra mozdult rá. Valószínűleg szólóban nekik sem ment annyira a szekér, mint ahogy azt szerették volna, hiszen most mindketten visszaállnak a New Kidsbe.

A hosszúkás arcú, szelíd Jonathan már 39 éves, és Bostonban ingatlanfejlesztéssel foglalkozik. A pici Joe egy darabig próbálkozott szólózással, de elment tőle a kedve és színészkedni kezdett, csakúgy, mint a „kemény csávó” Donnie Wahlberg, „Marky” Mark Wahlberg bátyja is tette.