Kína lekapcsolta a CNN-t és a BBC-t

2008.04.07. 16:45
Hirtelen megszakadt a nyugati hírcsatornák adása Kínában, amikor Párizsban is tüntetők fogadták az olimpiai lángot. A váratlan képszakadások arra utalnak, hogy Kínában folyamatosan, élőben cenzúrázzák a műholdon fogható külföldi csatornákat.

Többször is megszakadt a CNN és a BBC hírtelevíziók adásának élő közvetítése hétfőn Kínában, amikor Párizsban tüntetések zavarták meg az olimpiai láng útját.

Először akkor feketedett el a CNN képe, amikor feltűnt a felirat, hogy "eloltják a fáklyát a fény városában", és csak pár perc múlva jelent meg ismét a kép azzal a címmel, hogy "a megszakítások után folytatják a futást a fáklyával".

Egy másik képszakadás percekkel később akkor volt, amikor az amerikai adó azzal foglalkozott, hogy a kínai tömegtájékoztatás miként kezelte a vasárnapi londoni incidenseket, amelyek során több mint harminc embert tartóztattak le, mert meg akarták akadályozni a láng futását.

A kínai állami televízió, a CCTV beszámolt a láng Párizsba érkezéséről, de nem közölte, hogy ott ismét incidensek voltak.