Judit
3 °C
6 °C

Nézettségi csúcson a spanyol trónörökös esküvője

2004.05.24. 14:31
A rajongók a tévézés után kegytárgyakért rohanták le a templomot, és szájról olvasott, édelgő párbeszédeket terjesztettek.
A spanyol televíziózás történetének legnagyobb nézettségét érte el Fülöp herceg esküvőjének közvetítése a hétfői spanyol lapok szerint. Mintegy 25 millió spanyol - azaz a lakosság 62 százaléka - követte figyelemmel a televízió előtt a trónörökös és polgári származású hitvese, Letizia Ortiz szombati házasságkötését.

Az esküvő másnapján ezrek kerekedtek fel, hogy királyi emléktárgyakra tegyenek szert az esküvői menet különböző helyszínein: az Almudena székesegyház lépcsőjét díszítő virágdekorációból, a királyi palota lépcsőjét fedő vörös szőnyegből, vagy egyszerűen csak az utcákon elhullatott virágokból.

Két nappal a ceremónia után a spanyol trónörökös esküvője még mindig nagy érdeklődésre tart számot, az újságok oldalakat szenteltek az eseményt bemutató fényképmellékleteknek és cikkeknek.

Édelgés

A barcelonai La Vanguardia az ifjú pár a ceremónia alatt folytatott beszélgetéséből közöl "egyenes idézeteket", melyeket állítólag szájról olvasással jegyeztek le.

Amikor Letizia megérkezett az oltárhoz, fehér liliomból és rózsából kötött csokrára utalva megkérdezte Fülöptől: "Hol hagyjam ezt".

Később megkérdezte: "Boldog vagy?", amelyre azt a választ kapta a hercegtől: "Szeretlek, szeretlek gyönyörűség."

Az El Mundo napilap internetes kiadása rögtönzött felmérést végzett, melyen mindenki megjelölhette kedvenceit az illusztris vendégsereg soraiban.

Közülük a 15 ezer válaszadó körében a legvonzóbbnak Rania jordániai királyné, a leginkább jóképűnek Miguel Bose komikus, a legszebb pár egyik tagjának pedig Caroline monacói hercegnő bizonyult.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.