Nézettségi csúcson a spanyol trónörökös esküvője

2004.05.24. 14:31
A rajongók a tévézés után kegytárgyakért rohanták le a templomot, és szájról olvasott, édelgő párbeszédeket terjesztettek.
A spanyol televíziózás történetének legnagyobb nézettségét érte el Fülöp herceg esküvőjének közvetítése a hétfői spanyol lapok szerint. Mintegy 25 millió spanyol - azaz a lakosság 62 százaléka - követte figyelemmel a televízió előtt a trónörökös és polgári származású hitvese, Letizia Ortiz szombati házasságkötését.

Az esküvő másnapján ezrek kerekedtek fel, hogy királyi emléktárgyakra tegyenek szert az esküvői menet különböző helyszínein: az Almudena székesegyház lépcsőjét díszítő virágdekorációból, a királyi palota lépcsőjét fedő vörös szőnyegből, vagy egyszerűen csak az utcákon elhullatott virágokból.

Két nappal a ceremónia után a spanyol trónörökös esküvője még mindig nagy érdeklődésre tart számot, az újságok oldalakat szenteltek az eseményt bemutató fényképmellékleteknek és cikkeknek.

Édelgés

A barcelonai La Vanguardia az ifjú pár a ceremónia alatt folytatott beszélgetéséből közöl "egyenes idézeteket", melyeket állítólag szájról olvasással jegyeztek le.

Amikor Letizia megérkezett az oltárhoz, fehér liliomból és rózsából kötött csokrára utalva megkérdezte Fülöptől: "Hol hagyjam ezt".

Később megkérdezte: "Boldog vagy?", amelyre azt a választ kapta a hercegtől: "Szeretlek, szeretlek gyönyörűség."

Az El Mundo napilap internetes kiadása rögtönzött felmérést végzett, melyen mindenki megjelölhette kedvenceit az illusztris vendégsereg soraiban.

Közülük a 15 ezer válaszadó körében a legvonzóbbnak Rania jordániai királyné, a leginkább jóképűnek Miguel Bose komikus, a legszebb pár egyik tagjának pedig Caroline monacói hercegnő bizonyult.