Elmarasztalás a Claudiának és a Mónikának

2003.04.03. 14:01
Túlzottan szabados kifejezésekkel tarkított szexualitás, durva verbális környezetbe helyezett szexuális élmények jellemezték a két nagy kereskedelmi televízió kibeszélőshow-it - állapította meg az ORTT Panaszbizottsága.
A Panaszbizottság nyilatkozatában azt az egyhangú véleményt fogalmazta meg, hogy az MTM-SBS Televízió Rt. 2003. március 11-én 17.35 órakor sugárzott "Claudia show" című műsorát - immár nem először - nem megfelelő időpontban és a jelzést elmulasztva tűzte műsorára. Az eljáró tanács megállapította, hogy a műsorszám alapvető hangulatát a túlzottan szabados kifejezésekkel tarkított szexualitás uralta. A tv2 ezen produkciója olyan sorozatos törvénysértés gyakorlatába illeszkedik bele, amely összeegyeztethetetlen a médiatörvénnyel.

Mónika szintén

A Panaszbizottság másik nyilatkozatában azt az egyhangú véleményt fogalmazta meg, hogy az M-RTL Televízió Rt. 2003. március 17-én 17.25 órakor sugárzott "Mónika show" című műsora - immár nem először - nem megfelelő időpontban és jelzéssel tűzte műsorára a szexuális érintkezés és védekezés, valamint a nem kívánatos terhesség, az azonos neműek szexuális szokásait is érintő tematikát. A beszélgetés résztvevői indokolatlanul durva, verbális környezetben jelenítették meg szexuális élményeiket. Az RTL Klub mind a sugárzás időpontját, mind pedig a kategóriába sorolást illetően megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. paragrafus több bekezdését, amely a kiskorúak védelméről rendelkezik.