Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Szexuális aktus benyomását keltette a tv2

2003.05.14. 15:16
AZ ORTT panaszbizottsága vizsgálódott, megállapított, határozott, majd közölte: törvényt sértett a tv2, amikor "szexuális aktus benyomását keltő" jelenetet adott le rögtön este nyolc után, ráadásul mindezt még szöveggel is kiemelte. A műsorrészlet veszélyezeteti a fiatalok fejlődését.
Az MTM-SBS Televízió Rt. a 2003. március 22-én közvetlenül este nyolc után sugárzott Big Brother valóságshow-ban bemutatott szexuális aktus benyomását keltő jelenettel és a közben hallható párbeszéd szöveges kiemelésével megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5/B-C. paragrafusában megfogalmazott, a kiskorúak védelmére vonatkozó alapelveket - közölte az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága.

realitynaplo.index.hu
Realitynapló 19. - A kő marad

Realitynapló 20. - Mese egy szalmaszőke jányról

Realitynapló 21. - Szavazatszámlálás

Realitynapló 22. - Caligula és Augustus

Realitynapló 23. - Üzemlátogatás

Realitynapló 24. - Game over

Realitynapló 25. - Cenzus

Realitynapló 26. - Szabadság miatt zárva

Realitynapló összes - tartalomjegyzék

A testület szerint műsorszolgáltató jogszabályt sértett, amikor az adást 12 éven aluliak számára nagykorúak felügyelete mellett megtekinthetőnek minősítette, hiszen a jogszabály már a 16 éven aluliak erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására alkalmas, a szexualitásra csupán közvetett módon utaló műsorszámokat is a 16 éven aluliak számára nem ajánlottnak minősíti.

Az eljáró tanács véleménye szerint a Big Brother valóságshow említett jelenete a műsorszolgáltató által is elismert közvetett utalásokon túl közvetlen módon is megvalósította a szexualitás ábrázolását, mint ilyen alkalmas volt a 16 éven aluliak erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására. Így az az 5/B. paragrafus (3) bekezdése szerint 16 éven aluliak számára nem ajánlott, és az 5/C. paragrafus (2) bekezdése szerint csak 21 óra után sugározható.

A bizottság szerint a műsorszolgáltató az 5/A paragrafus (1) bekezdésében a műsorszámok vonatkozásában megfogalmazott besorolási felelőssége nem kerülhető meg arra hivatkozva, hogy a sugárzott műsortartalom az általa teremtett mesterséges körülmények között keletkezik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.