Kötelező tudósítani Isten szobráról

2006.06.01. 15:48
Az ORTT Panaszbizottsága szerint az MTV híradója megsértette a médiatörvény szelleméből fakadó tájékoztatási alapelvet azzal, hogy nem tudósított a budakeszi Himnusz-szobor avatási ünnepségéről. A panaszbizottság szerint a Himnusznak emelt szobor avatása minden magyart érintő esemény.

Elmarasztalta az ORTT Panaszbizottsága a Magyar Televízió Híradóját, amiért nem tudósított a budakeszi Himnusz-szobor avatási ünnepségéről, jelentette a HavariaPress. A panaszbizottság állampolgári bejelentés alapján vizsgálta meg a m1 május 7-i, este fél nyolckor sugárzott hírműsorát.

A vizsgálatot követően az eljáró tanács megállapította, hogy a műsorszolgáltató megsértette a médiatörvény szelleméből fakadó tájékoztatási alapelvet, azzal, hogy elmulasztott beszámolni az aznap délelőtti szoboravatásról.

Az eljáró tanács úgy ítélte meg, hogy egy, a Himnusznak emelt szobor avatását minden magyart érintő eseménynek kell tekinteni. Kiemelte a bizottság, hogy ugyanebben a szellemben vett részt az eseményen egy köztiszteletben álló, Kossuth-díjas személyiség is.

(Az Index tudósított az eseményről, a cikk itt olvasható, képekkel tűzdelve.)