Mária
-7 °C
3 °C

Az ORTT Brüsszelben barátkozik az RTL Klubbal

2004.10.07. 12:18
A műsorszolgáltatásban tapasztalt problémákról tárgyal az ORTT elnöke az RTL Klub belga tulajdonosaival. Az út félmillióba került az adófizetőknek.
Nem az RTL Klub koncesszió-hosszabbításáról, hanem annak lehetséges médiahatósági tárgyalásáról, valamint a tv-csatorna műsorszolgáltatásában tapasztalt problémákról tárgyal a közeljövőben Brüsszelben a kereskedelmi csatorna tulajdonosaival az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke, aki csütörtökön az MTI-nek az is elmondta, hogy szerinte ebben nincs kivetnivaló.

"Az a helyes eljárás, ha közvetlenül a döntéshozókkal, nem pedig azok helyi képviselőivel folytatok megbeszéléseket" - mondta Kovács György, az ORTT elnöke egy napilap csütörtöki számában megjelent hírre reagálva.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy Brüsszelbe látogat október közepén Kovács György; meghívója Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója, aki informális beszélgetést kíván folytatni a médiahatóság elöljárójával a tévétársaságot birtokló cég brüsszeli központjában.

Félmilliós vizit

"Kovács György a médiahatóság kormánypárti többségének tegnapi döntése értelmében közpénzen utazik meghívójához: kiküldetése csaknem ötszázezer forintba kerül" - olvasható a cikkben, amely szerint a belga fővárosban folytatandó tárgyalások hátterében a kereskedelmi televíziók műsor-szolgáltatási szerződésének 2007-ben esedékes hosszabbítása állhat.

"Egyre több érintettet foglalkoztat ugyanis, hogy a hosszabbításért a kontraktus lejárta előtt mennyi idővel lehet folyamodni az erről döntő országos médiahatósághoz" - írja a lap.

Az ORTT elnöke a távirati irodának azt mondta: "Úgy gondolom, a kompetens személyekkel, döntéshozókkal, nem pedig azok magyarországi képviselőivel kell tárgyalni".

Hozzátette: a témában sok olyan kérdés merülhet fel, amelyek indokolják, szükségesé teszik a közvetlen egyeztetést.

Kovács György közölte, túlzó az utazás kapcsán a napilapban megjelent félmilliós ár: noha három napra kapott meghívást, hivatali teendői miatt csak egy éjszakát tölt Brüsszelben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.