Már hétfőn itt a kéken villogó ősz

2006.08.20. 08:40
Hétfőtől indul a kereskedelmi csatornák őszi műsorrendje tele amerikai sorozatokkal, de persze vetélkedők, új esztrádműsorok és vetélkedők is érkeznek.
A kereskedelmi televíziókban már jövő héten megsárgulnak a levelek, hideg szél söpör végig a katódcsövön, indul az őszi műsorrend. A Tv2, az RTL Klub és a viasat3 is követi a trendeket, egyre több nagy költségvetésű amerikai sorozatot pakolnak a képernyőre, de azért idén ősszel is lesznek valóságshow-k

Tv2: újból születnek a feleségek

A Tv2 már ezen a héten elkezdte a menő New York-i ügyvédből kisvárosi bowlingpálya-tulajdonossá váló Ed kalandjainak vetítését, naná, hogy Ed címem. (Hétköznap délutánonként fél hattól). A premier fényét ugyan kissé tompítja, hogy a sorozatot két éve már levetítette a Viasat3, de persze ki emlékszik már arra.


Született feleségek

Augusztus 23-tól indul a Rejtélyes vírusok nyomában, eredeti címén Medical Investigation, ami persze olyan, mint a Helyszínelők vagy éppen az NCIS, csak ezúttal nem kórboncnokok, laboránsok és nyomelemzők küzdenek a gyilkosok ellen, hanem egy könyörtelen orvos vesz fel a küzdelmet a kórokozókkal. (A premiert szerdán este nyolctól láthatják, de utána vasárnaponként délután fél öttől vetítik majd a sorozatot).

A szerda este fénypontja ősszel is a Született feleségek lesz, a második évadban még több szörnyű titkot kaparnak ki a Lila akác közben, utána viszont Doktor House helyett szerdánként A médium című misztikus thriller epizódjait nézhetjük meg. Szombatonként a Csillagkapu spinoff-sorozata, a Csillagkapu: Atlantisz jelentkezik majd, amiben a térkapu ezúttal másokat repít el és nagyon máshova. Sci-fi-rajongók írják be a naptárukba.

Visszatérnek a régi műsorok is a Tv2-re, lesz újból Áll az alku augusztus 28-tól, és augusztus 25-én, lendül neki újból a Jóban-rosszban, pénteken egyórás duplaepizóddal kezdődik a szappanopera, majd hétfőtől már minden úgy lesz, ahogy tavasszal volt.

Szeptembertől újabb sorozatok térnek vissza a képernyőre: a Bűbájos boszorkák és az NCIS is 4-én, hétfőn startol: persze vadonatúj részekkel.

Ősszel azután még érkezik a Megasztár táncos verziója, a Megatánc, és októbertől indul a Rém rendes család magyar remake-je is.

RTL: még több sorozat, kevesebb Legyen Ön is milliomos!

Az RTL Klub új, őszi műsorstruktúrájában már három estét uralnak majd az amerikai sorozatok, hiszen míg kedden folytatódnak a kórházas szériák (a Vészhelyzet és utána a Grace Klinika), pénteken este pedig az Eltűntek új részeit lehet majd látni, addig szerdán új, a tengerentúlon nagy sikerrel vetített krimisorozatok foglalják el majd az esti főműsoridőt.


Gyilkos elmék

Augusztus 23-án, szerdán a Született feleségek második évadjának premierjével szemben felsorakozik az RTL Klubon a börtönös-lelkizős Szökés, és a sorozatgyilkosokkal rémítgető Gyilkos elmék, amit szeptember 20-tól Amerika legnépszerűbb női krimisorozata, a The Closer vált majd minden második héten.

Októberben újabb, eddig még be nem jelentett amerikai sorozatokat tűz majd műsorára az RTL Klub, információink szerint pénteken és hétvégenként. Emellett talán még ősszel elindul egy új, hétköznaponként jelentkező vetélkedő Vágó Istvánnal, amely a hétvégenként azért még műsorba kerülő Legyen Ön is milliomost válthatja, és úgy tudjuk idén még lesz Győzike és Szombat esti láz is.

Viasat3: Topmodell és hülye videók

A V iasat3 két legfontosabb újdonsága a Vidióták című home video show (augusztus 21-től minden hétköznap 19:30), valamint a Topmodell című modellkereső docu-reality, melyet október elejétől, hétfőnként sugároz majd a csatorna.

Az amerikai Topmodell leszek magyar mutációjában a nemzetközileg ismert magyar modell, Vámosi Viktória lesz a házigazda, míg a Vidióták műsorvezetőjeként az Animal Cannibals két frontembere próbálkozik majd.

A Viasat3 azért a sorozatfüggőkről sem feledkezik meg: a New York-i helyszínelők új epizódokkal jönnek szeptemberben, augusztus 17-én pedig a Nyomtalanul című krimisorozat harmadik évadának premierje lesz, az Emmy-díjas Anthony LaPaglia főszereplésével, és persze a Simpson-család is eddig még nem látott részekkel szórskoztat majd minden hétköznap.