Minden hatodik elbocsátottnak megkegyelmeznének a rádióban

2007.07.04. 16:45
A Magyar Rádió üzemi tanács az elbocsátani kívánt 122 dolgozó hatodának megtartását javasolta az intézmény vezetőinek. Úgy tudjuk, Farkasházy Tivadar nincs a listán. Az üzemi tanács hét dolgozót szakmai teljesítménye miatt tartana meg, míg tizennégy ember esetében szociális indokokra hivatkozva tiltakoznak azt elbocsátások ellen.

Az első hullámban elbocsátani kívánt 122 dolgozó hatodának megtartását javasolta a Magyar Rádió menedzsmentjének az intézmény üzemi tanácsa - értesült a testület legutóbbi ülésének egyik résztvevőjétől szerdán az MTI.

A nevek említését mellőző közlés szerint hét munkatárs elbocsátása ellen szakmai, tizennégy esetében pedig szociális alapon emelte fel szavát a testület, amely az ezzel kapcsolatos dokumentumot múlt csütörtökön juttatta el a közszolgálati médium vezetéséhez.

Tájékoztatása szerint azok, akiktől végül megválik a közrádió, várhatóan a jövő héten vagy az azt követő hét első napjaiban kapják meg felmondólevelüket.

Forrásunk elmondta azt is: csak múlt kedden kapták meg a négy kör közül az elsőben elbocsátani kívántak listáját; a Magyar Rádió vezetése június 14-én közleményben hozta nyilvánosságra, hogy összesen 192 dolgozójától válik meg. Az Index úgy tudja, hogy az intézmény üzemi tanácsának listáján nem szerepel Farkasházy Tivadar neve, aki szintén előzetes értesítést kapott arról, hogy a csoportos létszámleépítés során megválnának tőle.