Új vezetők a Magyar Rádióban

2006.08.29. 15:08
Belénessy Csaba, a Duna Televízió volt alelnöke lett a Vasárnapi Újság főszerkesztője, Kakuk György, az ENSZ Koszovói Missziójának sajtóigazgatója pedig az intézmény posztját tölti be október elsejétől.

Több vezetőnek - köztük az intézmény ügyvezető igazgatójának, programigazgatójának, a Kossuth adó főszerkesztőjének és a Vasárnapi Újság új felelős szerkesztőjének - adott megbízást a Magyar Rádió elnöke; Such György.


Belénessy Csaba

Szeptember 15-i hatállyal Cseh Gabriella Zsófiát, a Pantel távközlési társaság külkapcsolati és jogi igazgatóját a Magyar Rádió ügyvezető igazgatójának, október 1-i hatállyal Kakuk Györgyöt, az ENSZ Koszovói Missziója sajtóirodájának igazgatóját a Magyar Rádió programigazgatójának nevezte ki.

A jövő hónap első napjától Kerényi György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének munkatársa, a Rádió C korábbi főszerkesztője irányítja adófőszerkesztőként a Kossuth Rádiót, míg Belénessy Csaba, a Duna Televízió volt alelnöke a Vasárnapi Újság című műsor új felelős szerkesztője lesz.

A Magyar Rádió elnöke korábban a műsorokért felelős alelnöki posztra Szayly Józsefet, míg gazdasági alelnöknek Mészáros Lászlót az Antenna Távközlési Zrt. gazdasági igazgatóját kérte fel.

Prekoncepciók nélkül


Kerényi György

Az augusztus elsejei hatállyal hivatalba lépett elnök hangsúlyozta: a Magyar Rádiónak kiemelkedően fontos szerepe van a közbeszéd alakításában, a kultúra értékeinek megőrzésében, a művelődés és szórakoztatás közötti egyensúly kialakításában.

A most kinevezett vezetőktől azt várja, hogy elfogulatlan, prekoncepciók nélküli hírszerkesztést, valódi híreket és nem politikai kinyilatkoztatásokat tartalmazó hírműsorokat, alapos és mély háttérműsorokat, érdekes történeteket mesélő, bemutató programokat, minőségi - jelentős részben magyar - könnyűzenét, illetve komolyzenét kínáló közszolgálati rádiót valósítsanak meg.

"A vezetés közös feladata, hogy kialakítsa a három adó sajátos profilját, a sávos műsorstruktúrát, megtalálja a Magyar Rádió adóit megszemélyesítő arcokat és hangokat" - jegyezte meg.