Judit
3 °C
6 °C

Csak zenét ad a Rádió C

2003.04.07. 14:03
Pénzügyi okok miatt függesztették fel a Rádió C szerkesztett műsorának sugárzását. Az Index információi szerint a szünet átmeneti.
Hétfőtől felfüggesztette szerkesztett műsorainak sugárzását a Rádió C, Magyarország első és egyetlen cigányoknak szóló ródiója, és munkatársainak egy részét fizetés nélküli szabadságra küldte - tudta meg az Index. Az adó bizonytalan ideig csak zenét ad, hogy így mérsékelje a működési költségeket.

A rádió honlapján a következő nyilatkozat olvasható:
"Egy ideig, reméljük minél rövidebb ideig csak zene lesz hallható a 88,8-as frekvencián. Véget ért egy fejezet: egyelőre nem bírjuk tovább előteremteni a rádiózás költségeit. Megértésüket és türelmüket kérjük, reméljük, minél hamarabb újra hallhatják az ismerős hangokat és műsorokat."

Az Index információi szerint a rádió többmilliós hitelt görget maga előtt, és eddig is leginkább pályázati pénzekből tartotta fent magát. Az adó anyagi helyzetén lénygesen az javítana, ha végre megkapná azt a 6 millió forintos állami támogatást, amit még februárban nyert el.

A Rádió C által megrendelt, 500 fős reprezentatív mintán elvégzett Szonda Ipsos felmérésből kiderül, hogy a budapesti romák közt hatvan százalék körüli az adó hallgatottsága, azaz legalább hatvan ezren kapcsolnak rendszeresen a rádióra. A rádió hallgatottsága a reggel 7-től este 10-ig tartó időszakot tekintve mintegy 40 százalékos, ami igen magas aránynak mondható a többi rádiót tekintve is, a reklámbevételekben azonban mindez nem érzékelhető

A Rádió C a roma kultúra különböző területeit bemutató műsorok mellett sugárzott interaktív jogsegélyt, az európai uniós csatlakozással foglalkozó magazint, oktatási és szociális műsort, és napi hírmagazint is.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.