Sistergés után új vezetők és új program a Rádió C-n

2004.09.02. 11:58
Zsiga Alfonz a roma rádió, a Rádió C szerdán munkába állt ügyvezető igazgatója több közéleti, tematikus programot, és a romákat megtartva további hallgatókat ígér októberre. A hétvégi üzemzavar miatt tegnapig a rádióban előbb csupán sistergést, majd régebbi felvételeket sugároztak.
Szeptember elsejétől állt munkába Zsiga Alfonz a Rádió C új ügyvezető igazgatója. Elődje, Mark West, és a főszerkesztő, Daróczi Dávid májusban mondtak le, mert nem sikerült megegyezniük a médium tulajdonosaival a rádió megújításának mikéntjéről. Az új főszerkesztő két hónapja Ignácz József, a rádióban a hónap végéig döntenek a további személyi változásokról.

Zsiga Alfonz az Indexnek elmondta, hogy egyelőre még csak "helyzetértékelést" folytatnak, és valószínűleg októberre kialakul az új műsorrend. Ebben több közéleti, tematikus, szórakoztató műsort terveznek. Zsiga elképzelései szerint többet politizálnának, de megtartva a rádió politikai kiegyensúlyozottságát. Céljuk a rádió jelenlegi, elsősorban roma hallgatóinak megtartása mellett "más társadalmi rétegek" megszerzése.

Mi sem vagyunk mások

Zsigát hsuzonhét jelentkező közül egyhangúlag választották ki a rádió tulajdonosai. A nehéz anyagi körülmények között működő rádióban, Zsiga szerint "nem menthetetlen a dolog". "Megpróbálunk új források után járni" - mondta, ezek sorában az uniós támogatások mellett a reklámbevételek arányának növelését említve. A hirdetési bevétel az idén a költségvetés 15-20, jövőre pedig 30-40 százalékát adja "reális lehetőségnek tűnik" - mondta.

"Arra bíztatom a reklámozókat, hogy reklámozzanak nálunk: mi sem vagyunk mások" - mondta az ügyvezető arra a kérdésre, mivel győzhetik meg potenciális ügyfeleiket, hogy Magyarország első roma rádiójában hirdessenek.