Milliomos lányokról szólnak az új valóságshow-k

2003.11.27. 13:30
Gazdagok, szépek és tehenet fejnek egy arkansasi farmon. A Fox unatkozó milliomos csemetéket deportált vidékre új reality műsorában, az MTV pedig butiktúrára kíséri Tommy Hilfiger elkényeztetett tinédzser lányát.
Az MTV-n futó Osbournes kirobbanó sikere óta egyre népszerűbbek a sztárok, hírességek életét bemutató reality show-k az Egyesült Államokban. A kiöregedett angol rocker családi életét feldolgozó valóságshow egyik legkedveltebb szereplője Kelly Osbourne, az énekes tinédzser lánya, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy hamarosan két csatorna, a Fox és a Music Televison is milliomosok és sztárok lányairól szóló valóságshow-t tűz műsorára.

Kiválasztottak

Az MTV által készített Rich Girls, azaz Gazdag lányok című műsorban két New York-i milliomos gyermekének mindennapijaiba tekinthetünk bele. Ally Hilfigert, a Hilfiger ruhamárka örökösét, és Jamie Gleicher nevű tizennyolc éves barátnőjét délelőtti bevásárló túrákon, kozmetikusnál töltött délutánokon és fényűző partikon át követi a kamera.

A reality szappanopera cselekményét minden bizonnyal jól jellemzi egy jelenet, amelyben Jamie kijelenti: "Valami nagyon jó dolgot kellett tennem, amiért ilyen kiváltságos helyzetben élek. Egy napon születtem Benjamin Franklinnel és Muhamed Alival, ezért lehet hogy ugyanolyan vagyok, mint ők."

A farm, ahol ők élnek

Egyszerű élet
Egyszerű élet
A közeljövőben a Fox csatornán vetített Simple Life, vagyis Egyszerű élet című reality show viszont azt mutatja be, hogy a valóságtól elzárt álomvilágban felnövő milliomosok hogyan állják meg a helyüket az egyszerű emberek közt. A műsorban Paris Hiltont, a Hilton szállodalánc drogfogyasztási szokásairól és amatőr pornófilmjeiről elhíresült örökösét és Lionel Richie Nicole nevű lányát ismerhetjük meg alaposabban. A két dúsgazdag fiatalnak azonban a műsorkészítők kedvéért harminc napon át nem a manhattani vagy a Beverly Hills-i elit világában, hanem egy piciny arkansasi farmon kellett boldogulnia.

A showból többek közt megtudhatjuk majd, hogy miért rúgták ki Parist és Nicole-t első munkahelyükről, egy tejüzemből már az első nap, de a készítők azt is felvették, ahogy Paris kétségbeesetten panaszkodik szüleinek az első vidéken töltött éjszaka után.

A Simple Life forgatása egyébként majdnem meghiúsult, mivel a forgatás előtt pár nappal Nicole Richie még vizsgálati fogságban ült heroinbirtoklás miatt.