Vendel
7 °C
11 °C

Elsötétítés: bírósághoz fordult az RTL Klub

2003.04.09. 15:42
Az Országos Rádió és Televízió Testület március 26-i döntése ellenére nem sötétült el az RTL Klub képernyője: a csatorna bíróságra vitte a testület döntését. Az ORTT a szexuális jellegű tartalom miatt büntette az RTL Klubot.
Az ORTT március 26-án azért szabott ki 20 perces képernyő-elsötétítést az RTL Klubra, mert a testület szerint a Való Világ 2 januárban főműsoridőben sugárzott négy adását túlzott szexualitás jellemezte. A csatornának a határozat kézhezvételétől számított két napon belül 20.00-tól 20.20 percig kellett volna felfüggesztenie adását.

A televízió a bírósághoz fordult, amely megszüntette az azonnali végrehajtási határozatot - adta hírül a Kreatív Online. A bíróság a továbbiakban azt vizsgálja, jogos volt-e a testület álláspontja a valóságshow tartalmával kapcsolatban - mondta a lapnak Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója.

Az ORTT a VV2 január 16-i, 17-i, 18-i és 20-ai adásánál észlelt törvénysértést. A médiahatóság kifogásolja, hogy az RTL Klub a produkciókat nem a megfelelő korhatár-kategóriába sorolta, tekintettel arra, hogy azok közvetett módon utaltak a szexualitásra. A testület megítélése szerint a csatorna - elsősorban üzleti szempontokat szem előtt tartva - úgy alakítja műsorát, hogy az minél inkább a szexualitásra koncentráljon. Az ORTT sajtóközleményében részletesen példákkal illusztrálta álláspontját.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!