Az RTL kevesebbet fizetne a Fradi nélküli fociért

2006.06.21. 11:44
A legnézettebb összecsapások között tartják számon az RTL-nél a ligából most kizárt FTC és az ÚFC mérkőzéseit is. Ha a kizárás jogerőre emelkedik, a csatorna újraértékelné a közvetítési jogról szóló szerződést.
Felülvizsgálhatja évi több száz millió forintos szerződését a hazai profi futball-liga mérkőzéseit sugárzó RTL Klub, miután a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága hat csapat, közte az FTC és az Újpest nevezését is elutasította. Ha nem kerülnek be azok a klubok a bajnokságba, amelyek a potenciális nézőszámuk miatt meghatározóak az RTL Klub számára, akkor újra kell értékelni a megállapodást - jelezte a VG érdeklődésére Kolosi Péter, a Borsodi Liga meccseit sugárzó kereskedelmi adó programigazgatója.

Korábbi sajtóértesülések szerint az RTL Klub évente mintegy 300 millió forintos összeget fizet. A tévétársaság 2004-től sugározza az első osztályban szereplő klubok találkozóit: a legnézettebb összecsapások között tartják számon a most elutasított FTC és az ÚFC mérkőzéseit is. Az MLSZ versenybizottsága a fent említettek mellett másik négy csapat: az FC Fehérvár, a DVTK, az FC Sopron és a Honvéd nevezését utasította el, mert azok a korábban felvett reorganizációs hitelüket nem fizették vissza. A határozat még nem jogerős, a klubok fellebbezhetnek.