Mária
-7 °C
3 °C

Elhallgat a Simpson család?

2004.04.01. 16:24
Sztrájkba lépett az a hat amerikai színész - Dan Castellaneta, Hank Azaria, Harry Shearer, Yeardley Smith, Julie Kavner és Nancy Cartwright -, akik a hazánkban is népszerű rajzfilmsorozat, a Simpson család szereplőinek a hangját adják. A színészek a mostani gázsijuk háromszorosát kérik, így egyelőre veszélybe került a sorozat immár 16. szezonja.
A hat színész eddigi fizetése fejenként 125 ezer dollár (25 millió forint) volt epizódonként, azonban nem elégednek meg ennyivel, s ennek az összegnek mintegy a háromszorosát, 360 ezer dollárt (72 millió forintot) kérnek epizódonként vagy 8 millió dollárt az egész szezonért (ez 22 epizódot jelent). Erre azért van lehetőségük, mert a sorozat tulajdonosával, a Twentieth Century Fox TV-vel kötött, jelenleg érvényben lévő három éves szerződésük hónapokon belül lejár.

Hat esztendővel ezelőtt, 1998-ban volt már példa hasonló sztrájkra a Simpson család háza táján. Akkor az epizódonként 30 ezer dollárt kereső színészek fenyegetőztek, kevés sikerrel: a gyártó cég új színészekkel folytatta a sorozatot.

A manapság legjobban fizetett sorozat-színész a "Szeretünk Raymond" (Everybody loves Raymond) című sorozat Emmy-díjas főszereplője, Ray Romano, aki epizódonként 2 millió dollárt keres.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.