Vilma
-7 °C
4 °C

Kié a Sláger rádió logója?

2005.06.09. 14:02
Rókusfalvy Pál, a Danubius- és a Roxy rádió egykori résztulajdonosa állítja: cége tervezte Magyarország leghallgatottabb rádiójának új arculatát. A Sláger rádió erre másképp emlékszik.

Pert fontolgat a Sláger rádió ellen Rókusfalvy Pál, mivel állítása szerint az ő cége tervezte a legnépszerűbb magyar zenei rádió új logóját, amiért azonban eddig még egyetlen fillért sem kapott. Rókusfalvy szerint a Sláger rádió több hónapon át újabb és újabb módosításokat kért a már elkészült terveken, majd arra hivatkozva, hogy a Rókusfalvy tulajdonában lévő Roxer 2.0 reklámügynökség túl sokat kér az arculattervekért, elállt az üzlettől. Tavasszal mégis a Rókusfalvyék által elkészített logóval jelentette be arculatváltását a rádió.

Nem fizettek?

Sláger rádió
A régi logó
"A Sláger rádió tendert írt ki rendezvényszervező cégeknek, amelyen a nyertes Hazay-Decker marketingügynökség partnereként, a Roxer 2.0 reklámügynökség is részt vett. Cégem jelezte, hogy az egyre fiatalabb hallgatói rétegeket megszólító Sláger rádió számára elengedhetetlenné vált a hatvanas-hetvenes évek zenéit idéző arculat frissítése, amit a rendezvényszervezői tendertől elkülönítve, külön díjazásért szívesen végrehajtanánk. Bemutattuk a Sláger frissített arculatára vonatkozó terveket, amiket többszöri változtatás után februárban elfogadott a rádió vezetése" - állítja Rókusfalvy Pál, aki szerint az arculattervek piaci értéke körül ugyan voltak vitáik, de végül elfogadták a rádió által javasolt alacsonyabb árat is, a Sláger mégsem fizetett.

"A Sláger március közepén minden előzmény nélkül bejelentette, hogy az arculat tervezésében a továbbiakban nem tart igényt a Roxer 2.0 együttműködésére és az arculati eszközök vizuális kialakítására egy másik cég kap megbízást. A logó viszont tetszett nekik, és én jeleztem is, hogy ha fizetnek, megkaphatják" - tette hozzá Rókusfalvy, aki egyébként otthonosan mozog a rádiózásban is, hiszen éveken át volt rádiós műsorvezető, emellett 2000-ig a Danubius rádió ügyvezető igazgatója volt, 2002-ig részt vett a Roxy rádió igazgatóságának munkájában, ráadásul mindkét csatornának éveken át résztulajdonosa is volt.

Kié a logó?

Minderre egészen máshogy emlékszik azonban Heal Edina, a Sláger rádió vezérigazgató-helyettese. "Nem álltunk semmilyen üzleti kapcsolatban a Roxer 2.0. reklámügynökséggel, a rádió új logóját a Hazay-Decker marketingügynökségtől kaptuk, tudomásunk szerint ők álltak kapcsolatban a Roxerrel. A Sláger rádiónak a Hazay-Deckerrel van érvényben lévő szerződése, mely a logót is tartalmazza.

Sláger rádió
Az új logó
A csatorna arculatváltásakor kiadott sajtóközlemény azonban nem is említi meg a Hazay-Deckert, hanem azt állítja, hogy a "Sláger rádió megújulásának stratégiáját, valamint lépéseit házon belül dolgozta ki a rádió, amelyhez a hazai, kifejezetten a változásra irányuló kutatások mellett a Sláger rádió vezetősége felhasználta anyacégének, a harminc rádióval rendelkező Emmis tapasztalatait is."

Rókusfalvy szerint ráadásul teljesen mindegy, hogy van-e érvényes szerződése a logóról a Hazay-Deckernek és a Sláger rádiónak, hiszen az arculatterv minden eleme még a Roxer 2.0 tulajdonában van, és ezt többször jelezték is a rádiónak. Rókusfalvy cégének sincs azonban érvényes szerződése a Sláger rádióval, mivel az aláírást, állítása szerint, egyre csak halogatta a rádió vezetése.

Rókusfalvy szerint a Roxer 2.0 és a Hazay-Decker sem kötöttek szerződést a logó átadásáról, így azt a Hazay-Decker sem adhatta tovább a Sláger rádiónak. A Hazay-Deckert azonban nem szeretnék bevonni a perbe, mivel a logót a Sláger használja jogtalanul, így ők követnek el bizonyíthatóan jogsértést.

Szerettük volna megkeresni a Hazay-Decker marketingügynökséget is, hogy megtudjuk, tényleg ők adták-e el a logót a Sláger rádiónak, de Urbán Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója a rádióval kötött szerződésben foglalt titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem kívánt nyilatkozni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.