Közúti veszélyeztetőket tesztelt a Viasat

2007.09.19. 10:57
Háztartásbeli, aki 25 éve nem vezetett, flitteres topban feszengő lányok, akik nem nagyon ismerik a sebességváltót. A Viasat3 autós valóságshow-jának szereplői, akik meg akarják mutatni, hogy náluk rosszabbul senki nem vezet. Ráadásul mindezért akár egy Rolls Royce-t is nyerhetnek. A Sofőrök című műsor beharangozó sajtótájékoztatóján jártunk, ahol kiderült, hogy Gianni és Majka ezúttal közösen vezetnek majd műsort.

"Váltsál, Szilvikém! Váltsál!", takarta el a szemét némi akcentussal Gianni, az olasz mókamester, mikor Szilvi, a Viasat reality-jének egyik szereplője a pilisjászfalui TSZ agrágipari területén tett néhány próbakör után parkírozni próbált, majd kis híján a falhoz lapította kedves urát, Józsefet. Szilvia egyébként - aki az első forgatási napon állítólag egy kőbányából kifelé jövet felgurult a falra, majd lepattant onnan - még 1983-ban szerezte jogosítványát és azóta nemigen vezetett. Ezt szeretné most bepótolni, és sokan a Söfőrök egyik legígéretesebb versenyzőjének tartják. Hogy ez mit is jelent egy bénázási versenyen, az persze nem egyértelmű.

Képek, képek

A sebességváltás szemmel láthatóan visszatérő probléma lesz a versenyben, ugyanis a fél éves vezetési tapasztalattal rendelkező 24 éves (légyszemüveges, rózsaszín flitteres felsős) Klárának egy Smartja van, és egészen konkrétan nem tud sebességet váltani, a műsorba is azért jelentkezett, hogy ezt gyakorolja. Fotogén mitfárerével, Lillával (aki egyben húga is és egy drótszőrű tacskóval érkezett) szolidan felháborodva megjegyzik továbbá, hogy ha szóltak volna nekik a fotózásról, akkor jobban kicsípték volna magukat, meg egyébként se a szereplés miatt jelentkeztek a Viasat műsorába. Egy reality show forgatásán jártunk.

Valódi bénákat keresnek

A műsorban hat férfi és hat nő mérettetik meg. Minden versenyzőnek lesz mitfárere, akit saját maga választ majd ki, és aki feltehetően jobban vezet nála. Az első körben a nők és a férfiak külön-külön mérik össze az erejüket különféle vicces szituációkban, majd a 3-3 továbbjutó immár koedukálva, a "nemek harcában" folytatja a mókát. A Soförők című műsor "nyertese" a legbénább autóvezető lesz, akitől jutalmul elveszik majd a jogsiját, ám egy teljes éven keresztül egy sofőrszolgálat fogja fuvarozni.

A műsor készítői nagy hangsúlyt fektetnek a hitelességre, azaz valódi bénákat keresnek, egy igaz tehetségtelenség kutató versenyt szeretnének összehozni. Ennek érdekében korántsem egyértelműek a nyeremények, illetve az, hogy akkor most ügyesnek vagy bénának kell-e lenni. A forgatáson megkérdezettek többsége egyébként nem is volt tisztában a jutalmazás módjával. Nagy vonalakban így fest a dolog: megéri ügyesnek, azaz nem műbénának lenni, ugyanis akik kiesnek, azoknak nagyobb az esélye arra, hogy a ponyvával letakart autók közül nyerjenek egyet (akár Rolls Royce-t, akár Ladát), a legnagyobb vesztes ráadásul a második, illetve a harmadik helyezet lesz, ők ugyanis egy-egy Trabant-matchboxot kapnak mindössze. A győztes pedig, mint már említettük, egyáltalán nem kap autót, hanem furikázzák majd, aminek a valódi értéke, őszintén szólva, igencsak kétes.

Biztonság

A műsor készítői elmondták, hogy igyekeznek olyan helyszíneken forgatni - pl. földutakon, bányákban, tengermélyi árkokban - ahol a szereplők nem jelentenek veszélyt a civilekre, ám időnként közutakon is fel kell venni néhány vicces szituációt, ilyenkor viszont két motoros rendőr kíséri a forgatócsoportot, illetve közvetlenül a versenyzőket. Az autók mindegyiken ott olvasható a versenyző, valamint a mitfárer neve, illetve vércsoportja (pl. Nyuszó A+). Belül bukócsövek biztosítják a sofőrt és utasát.

Traktor, szívatás, diszkó

A Sofőrök műsorvezetői a taxis kvízzel és fakanállal hódító Gianni, valamint az erre a műsorra leszerződtetett Majka lesznek. Utóbbi dolga, korántsem meglepő módon, a szívatás lesz, míg az olasz inkább segíti majd a versenyzőket. A helyszínen volt továbbá Marika néni, a Sofőrök szenzációs hajkölteménnyel és óriási sötétített szemüveggel büszkélkedhető reklámarca, valamint Bódy Szilvi is, aki a zsűri tagja, és állítólag nagyon is jól vezet.

Pózolnak

Az ex-playmate rutinosan vette fel a pózokat, még egy traktorba is beült, többen bíztatták is a helyszínen "pucsítsál" vezényszavakkal. Mindeközben Gianni egy rögtönzött és igazán zavarba ejtő táncversenyt hozott össze egy kör közepén, majd meg is veregette a Lúzer FC-ből ismert (?) és Béla úr mellett mitfárerkedő Noki vállát, miszerint "Miattad nyitunk egy diszkót!". Majka meg azon panaszkodott, hogy nincs víz, csak kóla.

A Sofőrök - mely nem egy külföldi műsor magyar verziója, hanem több hazai cég közös produkciós tenderének befutója - október 15-én kerül adásba először. A műsort hétfő esténként 10 órától, a jól bevált Helyszínelők után sugározza majd a Viasat 3.