Elhúzott a Való világ

2003.01.24. 13:03
A "közfelháborodást okozó" RTL-es valóságshow eredményesnek bizonyult. A Magyar Televízió a Szeszélyes évszakokkal hódít.
realitynaplo.index.hu
Realitynapló 24. - Game over

Realitynapló 25. - Cenzus

Realitynapló 26. - Szabadság miatt zárva

>>Realitynapló összes - tartalomjegyzék

Stabil előnyre tett szert a botrányok övezte Való világ a Big Brother VIP kiadásával szemben, így az elmúlt héten az RTL Klub könyvelhetett el magasabb nézettséget a főműsoridőben. A Való világ átlagos nézőszáma 1 665 300, míg a Big Brother VIP-é 1 415 000 volt a január 13. és 19. közötti héten; az RTL Klub reality showja tehát saját műfajában piacvezetővé vált. Új kihívás február 2-től várható, amikor a Big Brother is teljes fegyverzetben tér vissza a hadszíntérre. A VV botrányt kavaró, utóbb a producer, Árpa Attila távozását is kiváltó pénteki és szombati epizódjait 1 656 200, illetve 1 674 400 tévénéző látta.

Mindkét valóságműsort messze megelőzi azonban a Barátok közt: a szappanoperát átlagosan 1 856 000-en nézték.

Nem vált be a közszolgálati talkshow

A délutáni talkshow-k királynője változatlanul Mónika: az RTL kibeszélőshow-ja megbízhatóan hozza az 1,4-1,5 milliós nézőszámot, rendre megelőzve Claudiát és Jakupcseket. Igaz, Jakupcsek Gabriella műsora hétfőn néhány százalékkal túlszárnyalta vetélytársa eredményét, a megszokott sorrend azonban a hét többi napján helyreállt. Bukásnak nevezhető viszont az MTV-n futó hasonló kísérlet. Az Élesben című, különböző műsorvezetőkkel készülő beszélgetős műsor átlagos nézőszáma alig haladta meg a 300 000-et.

Veszélyes Évszakok

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
Több módosítás után ismét egy napon - szombaton - sugározzák a két kereskedelmi televízió sitcomjait, a tv2-s Teát és az RTL Klub Limonádéját. Ebben a helyzetben a Tea látszik nyerőnek: míg a kora délután bemutatott Limonádé 446 000 nézővel 11,4 százalékos közönségarányt ért el, a jóval később látható Tea nézőszáma meghaladta az egymilliót, közönségaránya pedig 21,6 százalék lett annak ellenére, hogy ebben az időpontban az RTL-en a Való világ ment.

Szintén szombaton történt, hogy a Magyar Televízió megelőzte a BB VIP kiadását, sőt kis híján a Való világot is. A Szeszélyes évszakokat ugyanis nem kevesebb mint 1 640 000 néző látta, így Antal Imre csapata háromszázezerrel szárnyalta túl a Big Brothert, és csupán harmincezer néző választotta el a VV eredményétől. A "kereskedelmi célcsoportban", vagyis a 18-49 évesek körében természetesen gyengébben muzsikált az MTV kabaréja.

A vasárnap esti műsorok között ismét a Napló szerepelt legjobban: a magazinra 2 366 000-en voltak kíváncsiak. 1 800 000 fölött teljesített a vele szemben futó VV az RTL Klubon, Lajcsi Szuperbulija (M1) pedig 1 247 000 szórakozni vágyót csábított el.

Az AGB Hungary adatait a tv2 és az RTL Klub bocsátotta rendelkezésünkre.